București: Dovada de vaccinare pentru bilete gratuite la teatre și muzee

Liber la spectacole din 1 iunie, dar cu ce condiții

Campania de vaccinare a ajuns la un alt nivel, în care autoritățile încearcă să convingă românii să se vaccineze, prin acordare de diverse beneficii. În București,potrivit primarului general, Nicușor Dan, toți cei care se vor vaccina la centrul drive-thru din Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din Capitală. „Dacă vă vaccinați pe 1 iunie, puteți merge apoi gratuit, împreună cu familia, la piese de teatru, puteți să vizitați muzee din București sau să vedeți spectacole de circ”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că biletele gratuite se emit pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei și sunt valabile până la finalul anului.

În ce condiții se desfășoară evenimentele culturale de la 1 iunie

De altfel, începând din 1 iunie, potrivit Hot. 32/ 27.05.2021, „începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție”.  Totodată, organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În privința activităților culturale, artistice și de divertisment ce se desfășoară în spațiile deschise, acestea pot avea loc cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori, care vor pezenta adeverința de vaccinare, testul negativ Covid sau  testul de anticorpi (că au trecut prin boală). Pentru participarea unui număr cuprins între 1.000 și 5.000 de persoane, toate acesta trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva Covid pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare.

Citește și: Rafila, despre viitoarea campanie de vaccinare a copiilor