Sursa foto: Pixabay

17 persoane au fost puse sub acuzare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acestea au fost implicate în urmă cu o lună într-o încăierare între două grupuri rivale în centrul Capitalei.

Potrivit AGERPRES, anunțul a fost făcut miercuri de către Parchetul Capitalei.

Încăierare cu de toate: bâte, ţevi metalice, topoare, cuţite şi macete

„În dimineaţa zilei de 26.08.2022, în jurul orei 00:30, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, membrii a două grupuri de aproximativ 11, respectiv 13 persoane, s-au întâlnit în municipiul Bucureşti, la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Şos. Mihai Bravu, şi au participat la o încăierare în cadrul căreia s-au agresat reciproc folosind obiecte contondente şi arme albe (bâte, ţevi metalice, topoare, cuţite, macete), evenimentul soldându-se cu avarierea mai multor autovehicule aparţinând celor implicaţi, precum şi cu rănirea mai multor persoane din cele două grupuri.

Una dintre persoanele implicate a fost lovită cu un cuţit de o persoană din grupul advers, cu consecinţa unei plăgi toracice, care i-a pus viaţa în primejdie. Violenţele exercitate au tulburat ordinea şi liniştea publică, producând indignare şi teamă în rândul persoanelor care au asistat la încăierare”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Percheziții domiciliare și audieri

Marţi dimineaţă, pe 27 septembrie, procurorii au efectuat 13 percheziţii domiciliare în acest caz, fiind aduse la audieri 18 persoane.

16 cetățeni implicați în acea încăierare au fost reţinuți pentru 24 de ore. Ulterior, au fost puși în libertate, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Acuzaţiile sunt de încăierare şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Un alt bărbat, acuzat că a rănit un rival cu un cuţit, a fost dus în instanţă. S-a propus arestarea preventivă a agresorului.

Citește și Nicolae Ciucă vrea sprijinul Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE