FOTO facebook
FOTO facebook

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, 18 mai, că, în scurt timp, în București, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome. În total, peste 20 000 de teste în prima etapă, a precizat primarul.

„Pentru testarea voluntară a 11 000 de bucureșteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iștii noștri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare.

În privința celor 10 500 de bucureșteni cuprinși în eșantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului științific care va arăta gradul de contaminare a comunității din Capitală, circulația virusului și procentul de imunizare pe cale naturală a populației, cu siguranță vom găsi modalitățile optime pentru demararea și finalizarea în cele mai bune condiții a acestui proiect atât de necesar, preluat din practica țărilor civilizate și care au luptat real cu virusul nou”, a spus Firea.

Firea acuză că i s-au pus bețe în roate

Primarul Capitalei spune că acest proiect se putea face mai din timp, așa cum și-a propus, doar că a fost blocat.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism și invidie.

Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat.

Am schimbat de câteva ori locațiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătății populației.

Am renunțat și la ideea testării în cabinetele de medicină școlară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm.

Oricum, virusul poate fi adus în școli de oricine, nu doar de “testații lui Firea”. Atâta răutate nu am văzut!

Dacă s-ar aduna energia pentru lucruri pozitive și nu pentru a pune piedici, cu siguranță viața tuturor s-ar schimba în bine!

Îi asigur pe toți bucureștenii că voi lupta pentru drepturile lor la servicii medicale de calitate, pentru testare, pentru aflarea adevărului, pentru a putea reporni viața normală, inclusiv activitatea economică foarte afectată”, a mai zis Gabriela Firea.

#NEWS