Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cursul zilei de astăzi că examenele naționale se vor desfășura după calendarul anterior stabilit, structura pentru clasele terminale nefiind modificată. Celelalte clase vor avea parte de vacanță de primăvară în perioada cuprinsă între 4 aprilie și 2 mai. Anul școlar se va încheia în data de 25 iunie.

„Această lună de vacanță a fost solicitată expres de Ministerul Sănătății, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum școlile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie. A fost o variantă propusă de Ministerul Educației, conform legii stării de alertă. Nu e singura variantă. Dacă sunt variante mai bune în interesul elevilor, Ministerul Educației nu se încăpățânează că ar deține cea mai buna variantă. Așteptăm propuneri constructive în interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori să identificăm cele mai bune soluții chiar dacă dor”, declara Cîmpeanu ieri, la Digi 24.

Mai exact, Evaluarea Națională va avea loc între 22-25 iulie, în timp ce probele scrise de la Bacalaureat se vor desfășura între 28 iunie și 1 iulie. De menționat că probele și competențele de la Bacalaureat vor fi echivalate, anunță G4Media.

Grădinițele vor funcționa asemenea claselor primare.

„Săptămâna altfel” iese din schemă

În contextul numărului mare de infectări din ultima perioadă, s-a decis renunțarea la „Săptămâna altfel”, un proiect devenit tradiție în ultimii ani.

Prezența fizică, încă de actualitate, în localitățile necarantinate, anunță ministrul Cîmpeanu

Mai mult decât atât, evaluările aferente claselor a II-a (care se reprogramează pentru perioada 25-28 mai), a IV-a și a VI-a se vor desfășura, în continuare, fizic, însă doar în localitățile necarantinate, adică acele localități care înregistrează sub 6 la mia de locuitori, pentru 14 zile consecutive.

„Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Cîmpeanu vine cu explicații legate de vacanța prelungită