Andrei Caramitru, fost consilier al actualului vicepremier, Dan Barna, a fost amendat de CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării), în urma afirmațiilor sale referitoare la votanții PSD. Postarea care a stârnit revoltă și i-a atras acestuia și o amendă a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a lui Andrei Caramitru, în luna noiembrie a anului 2020. Instituția s-a autosesizat, iar decizia a fost luată în unanimitate, în ședința din data de 24 martie.

Andrei Caramitru a fost amendat cu 3.000 lei pentru afirmațiile defăimătoare la adresa susținătorilor social democraților

„Cine Votează PSD? Cine Votează in celelalte tari cu dementi populiști ? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva intr-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educatie, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei.”, spunea Caramitru în noiembrie 2020.

Tot el afirma că susținătorii PSD ar vota isteric doar ca să „pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, să pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează in IT, sa pedepsească intelectualii. Să pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși ca de fapt e o mare conspirație – oculta ii vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne.”

Explicația lui Andrei:

„Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De prosti ce sunt. Și atunci evident ca acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(2) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite. In orașele mari sau in străinătate. Ar putea sa învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Sa ni se dea ! Pai de ce sa vi se dea? Mergeti la muncă ! De asta ii respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel in străinătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD.

Leneși și proști. Dar multi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare data ca altfel ajungem rău de tot”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și: Ionuț Pucheanu acuză Guvernul că ar marginaliza Galațiul în campania de vaccinare