Arafat intervine și cere anchetă în cazul femeii căzute de la etajul șase al unui bloc din Constanța

În urma imaginilor apărute în social media s-a constatat că pompierii s-au deplasat la fața locului fără a avea cele necesare unei astfel de situații, elemente care ar fi putut face diferența dintre viață și moarte pentru femeia care a căzut în gol

Încendiul de astăzi, din Constanța, care a afectat un apartament de la etajul șase al unui bloc de pe Bulevandul Mamaia l-a impulsionat pe Raed Arafat să deschidă o anchetă cu privire la condițiile în care femeia a căzut în gol de la balconul apartamentului său.

„Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.

Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare.

Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei”, se precizează într-un comunicat IGSU.

Raed Arafat vrea să știe cine sunt „vinovații”

În jurul orei 9:00, pompierii ISU au fost chemați pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament din Constanța, în urma apelării 112. În balcon se afla o femeie care încerca să se ferească de flăcări. Circumstanțele au făcut ca aceasta să pice în gol de la etajul șașe al apartamentului, fapt care a dus la decesul femeii, la scurt timp după sosirea echipajului SMURD. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

În urma imaginilor apărute în mediul online s-a constatat că pompierii s-au deplasat la fața locului fără a avea cele necesare unei astfel de situații, elemente care ar fi putut face diferența dintre viață și moarte pentru femeia care a căzut în gol. O trambulină ar fi putut atenua șocul căderii, crescându-i acesteia șansele de a mai fi acum în viață. În urma acestor informații, Raed Arafat a dispus o anchetă.

„Nu avem aşa ceva în dotare. Nu avem plasă de siguranţă, nu am avut niciodată. Nici pernă pneumatică nu avem, a fost prin 2015, dar a fost retrasă pentru că era foarte veche. Alta în loc nu am primit“, a declarat Anca Chiriţă, purtătoare de cuvânt ISU Dobrogea, potrivit Adevărul de Constanța.

Autoscara ISU ar fi ajuns la locație la ora 9:41, mai exact la 16 minute după ce femeia deja căzuse. Șeful ISU Constanța a recunoscut, însă la Realitatea PLUS că în momentul în care autoscara a plecat din sediu, femeia era deja căzută. Aceasta ar fi căzut la picioarele pompierilor aflați la fața locului.

Citește și: Vaslui: Incendiu la o școală generală din județ