Ministrul Dezvoltării: Regionalizarea trebuie făcută într-o perioadă de acalmie, cel mai probabil anul 2025

Ministrul a mai spus că în privinţa regionalizării, în primul rând trebuie modificată Constituţia.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, că în privinţa regionalizării, din punct de vedere al momentului, nu crede că este momentul potrivit, deoarece acest lucru trebuie făcut într-o perioadă de acalmie, iar cel mai apropiat fiind anul 2025, potrivit news.ro.

Cseke Attila a precizat că în opinia sa, cel mai apropiat moment ar fi în 2025.

 Despre regionalizare, ministrul Dezvoltării a afirmat că, ”din punct de vedere al momentului, nu crede că este momentul potrivit”. ”Nu numai pentru că anul viitor avem patru alegeri, dar contextul geopolitic, războiul de lângă noi, eu cred că un asemenea subiect trebuie dezbătut. Nu spun că nu avem linişte în ţară, dar acest subiect, sau reorganizarea administrativ- teritorială, că sunt oarecum legate, aduce anumite frământări în societate, ca să nu spun altceva. Fiecare îşi urmăreşte, are argumente pentru a fi centru de comună, oraş, absoarbe altă comună. Cât de cât sunt documentat şi în 1968 au fost convulsii, deşi era alt regim. Acest lucru trebuie făcut într-o perioadă de acalmie”, a arătat ministrul. Ministrul a mai spus că în privinţa regionalizării, în primul rând trebuie modificată Constituţia.

Bolnavii din Arad, chestionați despre calitatea serviciilor medicale oferite de Spitalul Județean prin intermediul unei aplicații