București: Restaurantele și teatrele vor fi redeschise. O parte dintre restricții, anulate

Restaurantele vor putea să funcționeze la o capacitate de 30%, între orele 6:00-21:00. Nunțile, botezurile și alte petreceri din această categorie rămân, în contiuare, interzise

Veste bună peste toți locuitorii din București: de luni, o parte dintre restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19 și a incidenței mari de infectare, se vor ridica, anunță G4Media.

Mai exact, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în cursul zilei de astăzi, ridicarea unor restricții aferente Capitalei. Noua dispoziție va intra în vigoare începând de luni și se datorează scăderii incidenței infectărilor cu Covid-19, la sub trei la mia de locuitori, timp de trei zile consecutive.

Începând de luni, locuitorii din București pot merge la restaurant, la teatru sau la sălile de jocuri de noroc

Barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se vor redeschide, toate acestea putând să funcționeze în intervalul orar cuprins între 6:00 și 21:00, la 30% din capacitatea de funcționare. Cu toate astea, petrecerile extinse, fiind incluse aici nunțile și botezurile, rămân, în continuare, interzise prin lege.

„În Municipiul București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm comitetul.”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, potrivit sursei citate, adăugând că, deși unele restricții vor fi ridicate, „intransigența” va continua. „Recomandăm cetățenilor prudență. Și autoritățile sunt prudente”, a mai spus prefectul Municipiului București.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a spus că „e meritul nostru al tuturor bucureștenilor că am reușit să ajungem până aici dar în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm”.

Raed Arafat a completat: „Horeca trebuie să fie responsabilizată să respecte aceste reguli: 30%, nu 50, nu mai mult. una la 3 mese”. Arafat a mai spus că situația ocupării paturilor de la ATI este, în acest moment, într-un stadiu de platou.

Hotărârea s-a votat cu 37 voturi pentru și unul împotrivă, potrivit declarațiilor primarului Capitalei, Nicușor Dan.

Citește și: Nicușor Dan mizează pe un buget „realist” pentru PMB