Doctorul Adrian Marinescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a explicat că și în cazul unei vindecări după infectarea cu noul coronavirus trebuie respectate măsurile de impuse de autorități: mască, distanțare fizică și dezinfectare.

„S-a vorbit mult despre reinfectare în ultimul timp, dar, cel puțin până în prezent, de cele mai multe ori, n-a fost vorba de o reinfectare, ci de o formă prelungită de boală. Testul real time PCR are minusuri și nu poate să facă diferența între infecția activă și ceea ce înseamnă fragmente de virus mort”, a precizat medicul pentru TVR, citat de B1.

Mai mult, medicul consideră că este nevoie să se respecte în continuare normele de prevenție pentru a nu trece din nou prin boală.

„Chiar dacă am trecut prin infecție, indiferent de forma pe care am făcut-o, măsurile de prevenție rămân aceleași, pentru că nu știm sigur dacă suntem într-adevăr imuni și dacă într-adevăr nu ne vom îmbolnăvi din nou cu o altă tulpină sau în condițiile în care anticorpii scad”, a concluzionat acesta.

Imunizarea în masă, greoaie și de durată

„Imunizarea în masă se obține greu. Asta ar înseamna să avem 60-70% din populație, pentru ca lucrurile să fie într-adevăr stopate. În cazul gripei spaniole, din 1918, nu s-a atins acest procent, deși numărul de decese a fost mare. Și atunci a fost o perioadă de cel puțin doi ani de zile.

Nu doar că vorbim despre un număr mare de decese într-o perioadă scurtă de timp, dar apare o presiune și o depășire a sistemului medical și atunci lucrurile scapă de sub control. În Italia a fost o imunizare nedorită. Au avut un sistem medical performant, dar nu au reușit să facă față. Imunizarea se obține greu și ar fi un efort mare pentru toată lumea.

Probabil că varianta de mijloc, cea echilibrată este cea mai bună. Ne ducem viața înainte, facem ce avem de făcut, în condiții de prudență. Este o normalitate în stare de pandemie”, a declarat dr. Adrian Marinescu, citat de b1.ro.

Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 92.595 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 3.812 de persoane diagnosticate au decedat. În ultimele 24 de ore au fost 1.339 de cazuri noi, din 25.177 de teste efectuate.

Citește și: Rafila: „Imunizare naturală abia peste 15 ani”

#News