Sectorul 5 este la momentul actual mai degraba o comună, decât parte a Capitalei europene București. În mod cert, 5-ul este sectorul unde întâlnești cele mai mari contraste. De la vile de sute de mii de euro, la cartiere înțepenite în timp de care nu are nimeni grijă. Gunoaie, străzi găurite, mobilier stradal neîngrijit ori stricat, lăsat să se transforme în adevărate capcane pentru copii.

Fără dubiu, Sectorul 5 are nevoie de un suflu nou și de un nou administrator, de unul care să se îngrijească de toți și de toate, ținând cont de nevoile reale ale oamenilor.

Întrucât Cristian Popescu Piedone și-a depus deja candidatura pentru alegerile locale, vizând postul de primar al Sectorului 5, l-am contactat pe acesta, vrand să aflăm cum va arăta sectorul, în cazul în care după 27 septembrie îi va deveni primar.

Astfel, am aflat că un prim proiect se referă la amplasarea unor stații de încărcare a mașinilor electice, acolo unde va fi nevoie de ele.

„În 2020, una dintre cele mai mari probleme ale României, în general, dacă nu chiar și a lumii, e poluarea. Astfel, eu susțin înmulțirea autoturismelor electrice. Problema cea mai mare este că, bun, omul și-ar lua un astfel de autoturism, dar unde să-l încarce? Stațiile electrice sunt rare și riști să rămâi cu mașina în drum când ți-e lumea mai dragă. Eu voi monta astfel de stații, special pentru cei ce dețin o mașină electrică. Adică, omul vine la primărie, dovedește că are o mașină electrică, iar eu mă îndatorez să mă duc să-i montez o stație de încărcare în apropierea locuinței.”, a declarat Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Sectorului 5, din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

„Și dacă tot veni vorba despre mașini, voi sustine acoperirea locurilor de parcare. Da, o să acopar toate locurile de parcare din Sectorul 5. Nu va mai ninge pe mașină, nu va mai ploua și nu mai ai 80 de grade în mașină vara. Plus că, nicio pasare nu va mai putea murdări mașinile parcate în Sectorul 5. Da, toate parcările de reședință vor fi cu acoperiș! Iar acolo unde spațiul îmi va permite acest lucru, voi demara construcția unor parcări supraetajate.”, a completat Piedone.

Un al treilea proiect pe lista de priorități a lui Cristian Popescu Piedone vine atât în întâmpinarea operatorilor economici care își desfășoară activitatea în Sectorul 5, cât și a locuitorilor.

„Poliția Locală este, știe toată lumea, arondată la primărie. Cred că aceasta ar putea veni mai ușor în sprijinul populației dacă, în schimbul unei sume modice, la cererea operatorului economic sau a locuitorului, ar presta servicii de pază. Mai pe larg, omul vine la Primărie, semnează un contract, iar Primăria, prin Politia Locala îi pune la dispoziție paza și protecția apartamentului, a magazinului, ce vrea omul să-și păzească. Ia gândiți-vă: azi firma de paza există, maine dă faliment. Cine știe cine a văzut codul de acces în locuință, cine stie planurile si asa mai departe. Dar, politistul local trece prin niște verificări amanunțite. Poliția Locală este o INSTITUȚIE. Poliția Locală Sector 5 are un dispecerat supradimensionat. Nu-l folosește nici macar la 20%. Dacă tot a costat o gramadă de bani, pai să se facă util!”, a mai spus Piedone.

„Eu știu ce înseamnă nevoile cetățenilor, pentru ca eu sunt tot timpul pe stradă. Așa am fost în Sectorul 4 – și ați văzut ce am făcut – așa voi fi și în Sectorul 5”, a concluzionat Cristian Popescu Piedone.

Popescu promite stații de încărcare pentru mașinile electrice, de asemenea, promite că va monta acoperișuri tuturor parcărilor și că va implementa un sistem de securitate unic in România.

Citește și: Piedone arată adevărata „față” a Sectorului 5, una destul de murdară

#News