Bucureștiul va avea carantină de noapte și în afara weekendului

Incidența infectărilor Covid a „sărit” de 7,5 cazuri la mia de locuitori

Luna octombrie vine cu noi restricții pentru bucureșteni, după ce rata de infectare din Capitală a depășit pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori, mai exact 7,68, fapt pentru care locuitorii vor avea restricții de circulație pe timpul nopții, pe toată perioada săptămânii. La raportarea de pe 30 septembrie, incidența din București era de 6,64 cazuri la mie.

Potrivit noii hotărâri a CNSU, s-a propus ca pentru localitățile cu indidența e peste 6 la mie să fie permisă circulația în intervalul 22:00-5:00 doar persoanelor care sunt vaccinate sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Totodată, masca devine obligatorie și în spațiile deschise, iar accesul la activități se face în limita a 50% din capacitate, cu condiția ca acele persoane să prezinte certificatul verde (vaccinare sau trecere prin boală), transmite G4Media. Mai mult, magazinele se închid la ora 22:00 acolo unde se impune carantina de noapte, între 6 și 7,5 la mie carantina va fi în week-end, iar peste 7,5 cazuri la mie în toate zilele săptămânii. O altă măsură, importantă, este referitoare la școli, care vor rămâne deschise și peste pragul de 6 cazuri la mie.

Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în week-end, până la ora 22:00, când rata de infectare este între 6 și 7,5 la mie. După acest prag, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22:00.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Dacă până acum accesul se putea face pe baza certificatului verde, potrivit Hotărârii 76/30 septembrie, testele COVID nu mai asigură accesul clienților la aceste activități.

Citește și: Concurs pentru funcția de director al Spitalului Colțea