Restricții de circulație pe Șoseaua Colentina, din cauza lucrărilor la Pasajulul Doamna Ghica

Traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, va fi blocat total pe partea carosabilă până pe 10 ianuarie 2023,

Brigada Rutieră instituie, începând de vineri, restricţii de circulaţie pe Şoseaua Colentina pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, din sectorul 2. Restricţii vor fi la intersecţia cu Strada Doamna Ghica, pe sensul către Obor. Astfel, se va devia traficul auto pe linia de tramvai, fiind asigurate astfel două benzi de circulaţie, potrivit g4media.ro.

De asemenea, se va asigura o bandă de circulaţie destinată virajului la dreapta de pe Şoseaua Colentina pe Strada Doamna Ghica, sensul către Şoseaua Petricani.

Brigada Rutieră solicită șoferilor să circule cu prudenţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor. Pietonilor li se recomandă traversarea străzii doar prin locurile marcate şi semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic, iar intenţia lor de traversare a fost observată şi înţeleasă de către conducătorii auto.

Primarul Radu Mihaiu a anunțat recent că lucrările la pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 vor fi gata abia anul viitor.

  • ”Când am implicat Primăria Sectorului 2 în proiectul de la Doamna Ghica două lucruri m-au interesat – să resuscităm șantierul, să nu rămânem cu o intersecție majoră blocată și să fie pasajul finalizat până la finalul acestui an. Primul obiectiv s-a atins. Lucrările merg normal. Fazele se succed și finanțarea este asigurată. Al doilea obiectiv, nu. În ciuda insistențelor, nu vom reuși pornirea asfaltării anul acesta”, a scris într-un mesaj publicat pe Facebook primarul Radu Mihaiu.
  • Radu Mihaiu a mai spus că, conform graficului de execuție, în luna februarie tablierul va fi montat integral, ulterior urmând să înceapă celelalte lucrări la carosabil, iluminat, sistem de canalizare.
  • ”Azi dimineață au ajuns primele două transporturi ale tablierului de la pasajul Doamna Ghica. Diseară ajunge și al treilea. În următoarele săptămâni vom primi rând pe rând piesele necesare pentru asamblarea celor 3 segmente mari din care e format podul. Până la jumătatea lunii octombrie vom avea pe șantier toate piesele necesare. Conform graficului de execuție în luna februarie tablierul va fi montat integral. Apoi vom începe celelalte lucrări la carosabil, iluminat, sistem de canalizare. Mai sunt câteva amănunte de stabilit, dar în mare măsură planul este fixat și constructorul se ține de el. Pasajul Doamna Ghica va fi circulabil anul viitor”, a mai scris Radu Mihaiu.
  • Fermierii din Moldova cumpără porumb din Ucraina, pentru că e mai ieftin față de România