Produse contrafăcute, în valoare de 2,8 milioane de lei, confiscate în portul Constanța

1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Poliția de Frontieră din Portul Constanța a confiscat peste 1.800 de căști wireless și mii de accesorii pentru telefoanele mobile.

Potrivit Mediafax, valoarea produselor ajunge la suma de 2,8 milioane de lei.

Marfa a fost trimisă din Ungaria și China

O echipă comună, formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori aparținând Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, a efectuat marți, 27 septembrie, controlul fizic a două containere încărcate cu bunuri, sosite din Ungaria și China.

Aceștia au descoperit 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii pentru telefoane mobile. Produsele au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Poliția de Frontieră a găsit și vineri, 23 septembrie, în două containere sosite din China, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Este vorba de 33.565 articole electronice, 160 mașinuțe și 6.720 produse de igienă corporală, în valoare de aproximativ 8.000.000 lei.

Produsele ar fi contrafăcute

Polițiștii de frontieră au demarat cercetări pentru a verifica dacă marfa este contrafăcută. Potrivit autorităților, bunurile au o valoare estimativă de 2.800.000 de lei, dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă.

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 1.850 de căști fără fir și 5.764 de accesorii telefoane mobile, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, a precizat Garda de Coastă.

În prezent, se efectuează cercetări pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Ulterior, la finalul investigațiilor, vor fi luate masuri legale.

Citește și Un poet rus a fost bătut și violat la domiciliu de forțele speciale