Un poet rus a fost bătut și violat la domiciliu de forțele speciale

"Glorie Rusiei Kievene, Novorossiya, la naiba!”.

Sursa foto: Twitter

Poetul și activistul Artyom Kamardin, în vârstă de 31 de ani, a fost bătut și apoi violat cu o ganteră.

El ar fi citit un poem antirăzboi cu prilejul lecturilor de poezie din Piața Triumfalnaia, din Moscova.

Poetul rus a fost abuzat din cauza unui text intitulat „Omoară-mă, miliție!”

Pe 25 septembrie, la lecturile antimobilizare din Piața Triumfalnaia, Artyom Kamardin ar fi spus „Glorie Rusiei Kievene, Novorossiya, la naiba!”.

În ziua imediat următoare, pe 26 septembrie, polițiști înarmați au pătruns în locuința poetului și a iubitei sale. I-au arestat pe aceștia și pe prietenul lor Aleksandr Menyukov, scrie Amnesty.

După arestare, forțele de securitate l-au bătut foarte rău pe Artyom Kamardin și i-au băgat o ganteră în anus. Avocatul său, Leonid Soloviov, a confirmat această informație pentru Meduza. În plus, a spus că poetul însuși i-a povestit despre incident.

Potrivit Aleksandrei Popova, iubita lui Artyom Kamardin, ofițerii de poliție au filmat acest lucru. Ulterior, au forțat-o să privească înregistrarea video.

Dosar penal pentru extremism

Într-un alt videoclip, poetul stă în genunchi în apartament. Are mâinile prinse în cătușe la spate, iar pe fața lui sunt vizibile semne de bătaie. Cere iertare poporului rus pentru ceea ce a spus la lectură.

Aleksandra Popova susține că a fost, de asemenea, agresată fizic și verbal de către ofițerii de poliție. Ei i-ar fi lipit autocolante pe față cu superglue. I-au smuls părul și ar fi amenințat-o cu violul în grup. Ulterior, a fost diagnosticată cu răni la cap și vânătăi.

Artyom Kamardin a fost diagnosticat cu comoție cerebrală, multiple vânătăi și alte răni, potrivit avocatului său. Autoritățile au refuzat să îl spitalizeze, iar starea sa de sănătate rămâne necunoscută. Ba mai mult, acesta a fost dus într-o unitate de detenție temporară.

Artyom Kamardin a fost numit suspect într-un caz de „incitare la ură sau dușmănie prin amenințarea cu acte de violență”.

Conform articolului 282, alineatul 2, din Codul Penal rus, el este acuzat de extremism, împreună cu activiștii Nikolai Daineko și Yegor Ștovba. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la șase ani de închisoare.

Citește și O brutărie rămâne închisă deoarece angajații nu pot alunga o veveriță care și-a făcut culcuș în pod