Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O brutărie din Scoția rămâne închisă, din cauza prezenței unui hoț neobișnuit, o veveriță roșie.

Micul animal, care aparține unei specii protejate de lege, a rămas blocat, inițial, pe acoperișul clădirii. De aici, veverița a reușit să pătrundă în brutărie, unde se află și în momentul de față, transmite publicația Upi.com.

Brutăria Greggs din Pitlochry și-a încetat activitatea în cursul zilei de duminică. Angajații de aici au descoperit că drăgălașul animal își făcuse culcuș pe acoperiș, chiar în ziua precedentă

Veverița a fost fotografiată printr-o fereastră, în timp ce a pătruns în brutările, căutând hrană.

Brutăria a fost închisă și luni, după ce angajații au încercat, în repetate rânduri, să scoată animalul din interiorul brutăriei. Spre amuzamentul localnicilor, toate încercările au eșuat.

SPCA, o firmă pentru protecția animalelor din Scoția, a confirmat că a fost contactată, încă de sâmbătă, în legătură cu prezența micului animal.

Deoarece veverița era foarte sus, în podul magazinului, i-am sfătuit pe cei prezenți să îi lase o cale de acces, în speranța că animalul va coborî de la sine”, a declarat un reprezentant pentru BBC.

Deși au trecut mai multe zile, veverița nu pare decisă să părăsească brutăria

Din păcate, veverița nu a plecat, iar brutăria rămâne, în continuare, închisă. Un membru al echipei noastre de salvare a animalelor încerca să facă tot posibilul pentru a rezolva această situație”, au transmis angajații SPCA.

Specialiștii lucrează pentru a extrage în siguranță veverița, care este o specie protejată în Scoția.

Oficialii au spus că magazinul va fi curățat temeinic înainte de redeschidere, odată ce animalul este în siguranță, în mediul natural.