Potrivit anunţului făcut de către Gabriela Firea, realizarea primei etape a proiectului „Strapungere Ciurel – Nod Rutier Virtutii” este aproape finalizată, iar bucureştenii vor putea circula pe Podul Ciurel în primăvara anului următor.

„Așa cum am promis, realizarea primei etape a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” se apropie de final, iar în primăvara anului viitor bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel, un obiectiv de investiții extrem de important pentru fluidizarea traficului din Capitală. Astăzi au început primele teste statice și dinamice la structura de rezistență a podului, în conformitate cu legislația in vigoare. Acestea vor fi transmise spre analiza către proiectant și expert urmând ca, în perioada următoare, să primim rezultatele și să realizăm o nouă serie de teste”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Proiectul de faţă este compus din trei componente: „Nodul Virtuții” (un pasaj peste râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centura Bucureștiului și cea de a treia – din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Scopul proiectului este realizarea unui drum de legătură între Splaiul Independenței și Autostrada A1, iar etapa a doua a acestuia, se află în faza de elaborare a proiectului tehnic.

#news