Potrivit Futurism, ministrul Apărării, Serghei Shoigu a anunţat în timpul unei întâlniri cu Vladimir Putin şi alţi membrii ai Statului Major al Armatei Federaţiei Ruse, faptul că prima armă hipersonică din lume, Avangard (care poate atinge de 27 de ori viteza sunetului), este acum operaţională.

“Vă felicit pentru acestă reuşită importantă atât pentru forţele armate, cât şi pentru întreaga naţiune”, a declarat ministrul.

Fără doar şi poate, viteza incredibilă a acestei arme îi conferă un avantaj net superior atât faţă de alte arme de acest gen, dar şi în faţa sistemelor de apărare. Până în momentul de faţă, această tehnologie nu a fost produsă de către nicun alt stat, iar specialişii ruşi susţin că Avangard poate fi lansat pe rachetele balistice intercontinentale.

În cadrul unui discurs susţinut în anul 2018, Vladimir Putin declara că Avangard “îşi va lovi ţinta ca un meteorit, precum o minge de foc”. Din această descrie se poate specula că Rusia îşi doreşte să conducă cursa înarmării nucleare.

#news