Traseele montane din Masivul Bucegi, închise din cauza vizibilității extrem de reduse

Salvatorii montani îndeamnă la precauţie şi responsabilitate în parcurgerea traseelor turistice montane.

Munte
Munte sursa foto pixabay

Autorităţile din Sinaia anunţă că toate traseele din Masivul Bucegi au fost închise din cauza viscolului. Imaginile surprinse de către salvatorii montani la refugiul Salvamont de la Cota 2000 din Bucegi arată că sus, pe munte, vântul suflă cu putere. Vizibilitatea este extrem de scăzută, potrivit ziare.com.

Oficialii administrației locale din Sinaia anunță că traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise.

 La altitudini de peste 1800 de metri este în vigoare o avertizare cod roşu de vânt şi viscol. În Bucegi este risc de avalanşă cotat cu gradul doi din cinci. De asemenea, în Făgăraş riscul de producere a unor avalanşe este unul ridicat, de trei din cinci. ”

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov  îndeamnă la precauţie şi responsabilitate în abordarea traseelor turistice montane.

„Vă recomandăm dacă doriţi să practicaţi sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice să solicitaţi informaţii echipelor Salvamont despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii. Vă recomandăm să va echipați corespunzator sezonului de iarnă și să fiți echipați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă . Este vorba despre sonda de avalanşă, lopata de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare şi căutare în avalanşă – DVA, plăcuţă Recco”, este mesajul transmis turiştilor de către salvamontiştii din Braşov.  Drumuri închise și zeci de case fără curent electric în 10 județe afectate de viscol