Dan Tudorache

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Tudorache a anunțat că în urmă cu puțin timp, un elev la Școala 179 a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Bucureștii Noi, în dreptul parcului Bazilescu.

„Incidentul s-a petrecut în apropierea unității de învățământ. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris fostul primar al Sectorului 1.

Acesta a făcut apel pe această cale la toți cei care au posibilitatea să crească gradul de siguranță a pietonilor în trafic, în special în zonele unităților de învățământ.

„(…) Să facă tot posibilul pentru a evita apariția unor asemenea incidente tragice”, a conchis Dan Tudorache.

25 mai: Ziua Copiilor Dispăruți

În urmă cu câteva zile, Dan Tudorache a scris pe o rețea de socializare că în România, în fiecare an, dispar cel puțin 6 mii de copii, majoritatea fiind adolescenți.

Acesta a precizat că la nivel mondial, peste un milion de copii dispar, iar majoritatea nu mai sunt găsiți niciodată.

„Sunt copii care fug fie de acasă, fie din centrele de îngrijire, însă cauzele sunt aceleași: neglijare, lipsă de supraveghere, conflicte, abuzuri, anturaj, consum de droguri și alcool. La toate acestea se adaugă și cazurile de răpire. Din păcate, și lipsurile (statisticile spun că unul din trei copii români, adică 1,3 milioane, este afectat de sărăcie) reprezintă o cauză importantă”, a scris Tudorache.

Totodată, acesta a amintit că cei plecați, devin deseori victime ale rețelelor de traficanți de carne vie.

„Am certitudinea că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, condus de colega mea Gabriela Firea, se va ocupa intens de acest subiect și va găsi soluții. Însă și noi putem ajuta la stoparea sau măcar diminuarea acestui fenomen. Numărul de telefon european pentru astfel de cazuri, disponibil și în România, este 116000”, a concluzionat fostul primar al Sectorului 1.

Citește și articolul: Dan Tudorache, întrebare pentru Clotilde Armand: Pe când un seminar și despre criza prin care trec oamenii din Sectorul 1?