FOTO Psnews
FOTO Psnews

Procurorii au deschis un dosar penal în urma unui denunț al unui partid pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu inițiativa primăriei Sectorului 5 din București de a distribui pungi și pachete către locuitori, fără a le asigura însă voluntarilor implicați protecția adecvată, potrivit unui comunicat de presă.

Dosar penal pe numele lui Florea

”Începând cu 15 martie 2020, reprezentanții UAT Sector 5, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nicio protecție adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5, în scop electoral”, arată procurorii în comunicatul citat de G4media.

Dosarul penal este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Iustin Roșca, președinte PLUS Sector 5, a declarat că organizația sa este inițiatoarea plângerii penale împotriva lui Daniel Florea.

PLUS, atac la adresa primarului

Iustin Roșca a lansat un atac dur, în luna martie, la adresa primarului Sector 5, Daniel Florea, după o serie de imagini apărute în presă cu oameni care se îmbulzesc pentru a-și lua kit-uri sanitare.

Citește și Primăria S1, ajutor de nădejde în lupta cu virusul COVID-19: Pentru că ne pasă!

Angajați ai Primăriei conduse de Daniel Florea au distribuit pungi cu săpunuri și poze ale primarului, provocând buluceli, împotriva recomandărilor medicilor ca oamenii să respecte o distanță de câțiva metri între ei, fapte care i-au adus lui Florea acuzații pe bandă rulantă. Primarul Sectorului 5 a fost acuzat că își pregătește terenul pentru viitoarele alegeri, folosindu-se de pandemia de coronavirus.

#NEWS