Uber Italia pare să fi intrat în atenția magistraților italieni după un recent scandal ce vizează felul în care aceștia „își fac rost” de angajați. Mai exact, vorbim despre acei angajați la divizia de livrare de mâncare la domiciliu. Respectivii ar fi fost recrutați cu ajutorul a două firme specializate, favorizate prin sume mai mari plătite de către Uber Italia.

Comunicatul Uber Italia

„Participam activ la dezbaterea legata de reglementarile despre care consideram ca vor oferi sectorului de livrare a mancarii securitatea legislativa pentru a prospera in Italia”, a declarat Uber Italia intr-un comunicat trimis presei.

Potrivit surselor, angajații proveneau din rândul celor prezenți în centrele de primire a migranților. În acest moment, 4 persoane cât și una dintre firme se află sub lupa anchetelor magistraților italieni, fiind bănuite de exploatarea forței de muncă. Aproximativ 1000 de curieri erau plătiți cu 3 euro pe oră pentru a livra mâncarea prin Uber Eats.

În România

În țara noastră, compania Uber Eats va mai fi disponibilă doar până în data de 3 iunie. Începând cu această dată, potrivit declarațiilor, aceștia își vor încheia activitatea pe teritoriul României, motivul principal fiind constituit de lipsa de profit.

Citește și: 2024, anul în care Ponta îl va învinge pe Iohannis la prezidențiale

#News