Sper că-și amintește toată lumea cum în 2014 Victor Ponta se visa președinte, cumva deasupra lui Klaus Iohannis. Susținători ar fi avut în perioada aia, însă nu suficienți încât să-l depășească pe Iohannis. Ghinion! După toate astea, drumul lui Victor Ponta prin politică n-a fost unul tocmai lin. Au urmat o serie de… alte noi ghinioane, printre care și tragedia din Colectiv, cea care l-a lăsat pe Ponta și fără funcția de prim-ministru, însă și fără șefia PSD. În timp ce unii îi țineau parte și declarau că acesta ar fi doar o victimă a sistemului, alții îl găseau direct responsabil: ba de tragedia de la Colectiv, ba de picajul abrupt în sondaje al PSD-ul. C’est La Vie!

Proaspăt dat afară pe toate ușile din dos, Victor Ponta s-a retras o perioadă, și-a tras sufletul – timp în care a pus la cale un nou plan de bătaie -, ca mai apoi să-și facă propriul PSD mai mic, pe numele lui PRO România. Se întâmpla prin februarie 2018. Cu un nou partiduț în spate, orgoliul său începea să revină la cotele normalului. Idei similare cu cele promovate de PSD, atitudine populistă și oameni colectați și convinși la traseism, din gașca de nemulțumiți a lui Liviu Dragnea. Și-uite așa, a început să strângă procente sub bere. E un început și ăsta, și-o fi zis Ponta, împăunându-se în oglindă.

2019, anul în care Ponta n-a avut curaj

Partea cu adevărat amuzantă este legată de alegerile prezidențiale din 2019, când candidatul PRO România nu a fost Victor Ponta, după cum ar fi fost firesc, ci actorul Mircea Diaconu, cel cunoscut pentru modul jivin în care își tratează subalternii de la Nottara, potrivit mărturiilor multor actori care au avut ghinionul să-l aibă șef. Cum Ponta avea deja experiența lui 2014, când relativ nou venitul în politica centrală, Klaus Iohannis îl bușea de nu se vedea în sondaje, pesemne că liderul PRO România n-a vrut să mai repete umilința, știind că n-are nicio șansă împotriva fostului primar al Sibiului, cel ce-l mai bătuse și-n trecut. Deși plină de lașitate, o mișcare relativ inteligentă. Cu toate astea, inteligența i s-a oprit aici, întrucât l-a aruncat în lupta prezidențială pe individul Mircea Diaconu, cel care nu reușea să strângă nici măcar cinci pensionari laolaltă într-un parc. Ca dovadă a proastei alegeri, Diaconu s-a clasat atât de departe de turul doi, încât ai fi putut să juri că nici n-a candidat.

Cu Iohannis afară din peisaj, Victor se visează președintele României în 2024

Și ca să vedeți cam cât de departe se duce lașitatea personajului Victor Ponta, am să vă povestesc cum se pregătește el încă de pe acum de alegerile prezidențiale din 2024. Ce-i drept, timpul trece repede, nici nu știi când te apucă de dos 2024 – trebuie să fii pregătit! Așadar, cu Iohannis afară din paisaj – nu că nu l-ar mai vota nimeni, ci pentru că nu mai are dreptul legal de a candida, în Ponta a răsărit curajul, sperând, probabil, ca următorul pe lista PNL să fie Ludovic Orban – pe care știm cu toții că nu-l suportă de nicio culoare, astfel că va putea să-l înjunghie mișelește pe la spate de câte ori are el chef, fără nici cea mai mică urmă de remușcare. Cum, domnule, să te iei tu de Daciana lui? Astea nu se se uită! Și nu se iartă!

Așadar, doamnelor și domnilor, speranțele lui Victor:

„Îmi doresc să candidez în 2024 la funcția de președinte al României. Și până atunci vreau să fiu liderul Pro România. Și vreau să fiu într-o alianță de centru-stânga, reformată, modernă și eficientă”, a spus Victor Ponta.

Citește și: Pe Rareș Bogdan îl mănâncă limba de fost jurnalist

#News