Victor Ponta / Foto: Facebook

Victor Ponta, la cuțite cu Ludovic Orban

Se pare că cei doi nu numai că nu se înțeleg din punct de vedere politic, însă nici relația lor personală nu este una dintre cele mai bune. Într-o serie de declarații oferite de curând de către Victor Ponta, acesta face dezvăluiri cu privire la un conflict mai vechi dintre cei doi.

Ponta nu-l iartă pe Orban

Potrivit liderului PRO România, acesta are o relație „foarte rea” cu Ludovic Orban, cauzată de o situație mai veche, de tip personal. Mai exact, ar fi vorba despre o plângere pe care Ludovic Orban ar fi depus-o la ANI, pe vremea când Ponta era premier. Plângerea a fost făcută atât pe numele său, cât și pe numele soției sale, Daciana Sârbu.

„Relația personală cu Ludovic Orban? Foarte rea! Din cauza unor lucruri care nu țin de politică. E ceva vechi… Eu am considerat că politica se face între politicieni. Domnul Orban a depus o plângere penală soției mele, aiurea, cum face el lucrurile de 30 de ani”, a declarat Victor Ponta.

„Vedeți, toată lumea spune că e nevoie de oameni noi în politică. Orban cred ca e cel mai vechi în politică. E mai vechi decât Băsescu și face lucrurile vechi, așa… urât, murdar”, a continuat liderul Pro România, Victor Ponta.

Citește și: Ponta rămâne ferm și nu-l susține pe Orban

2014, primul an de război

ÎN 2015, Orban depunea o plângere împotriva lui Ponta și a soției sale, Daciana Sârbu, pe motiv de lipsă de intergritate. Mai pe larg, cei doi nu ar fi declarat un număr de șapte case pe care le-ar deține împreună.

„Sesizez oficial încălcarea flagrantă de către prim-ministrul Victor Ponta a legislației privind integritatea în exercitarea funcției publice. Este vorba despre declarația de avere depusă de Victor Ponta în care, din 2010, de la apariția Legii 176/2010, omite în mod intenționat să treacă bunurile soției, fiind vorba despre Daciana Sârbu, soția domnului Ponta, europarlamentar PSD. Reprezintă o încălcare gravă a Legii 176, articolul 3, alineatul 2, care prevede obligativitatea persoanei publice de a completa declarația de avere incluzând bunurile soției și ale copiilor aflați în întreținere”, a susținut Orban.

#News