Victor Ponta - foto: Realitatea.net

Ponta rămâne ferm, dar până când?

Nu de alta, dar cam așa ne-a obișnuit liderul PRO România în ultima vreme. Ba nu susține PSD, ba vrea înapoi la nava mamă, ba nu vrea moțiune, ba hai că e ok și cu moțiune. Singurul lucru care a rămas, însă, neschimbat, la Victor Ponta, este faptul că nu-l place foarte tare pe Ludovic Orban. Așadar, după realegerea acestuia în funcția de premier, Ponta susține că nu, domnule, ăsta nu-i om pe care să-l vrei prim-ministru. E pur și simplu, slab, afirmă Victor Ponta.

„Propunerea cu domnul Orban nu va trece. (…) E o catastrofă guvernamentală omul. Cum să votezi aşa ceva? (…) E prea slab Orban. Nu îl voi vota şi nimeni de la Pro România nu îl va vota pe domnul Orban. (…) Dar, dincolo de ce facem noi, cei de la Pro România, care suntem 24, înţeleg că nici cei de la PSD nu vor fi în sală, nici de la PMP, nici cei de la ALDE şi nici de la minorităţi, au anunţat azi. PNL şi USR sunt o treime, maximum, nici nu cred că sunt o treime. (…) E o chestie neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni. (…) Aştept să văd dacă domnul Orban are voturile necesare să fie prim-ministru, dar înţeleg că nu îl votează nimeni. (…) Nu vi se pare totuşi ridicol să propui un prim-ministru pe care nu îl votează nimeni? E o premieră în istoria mondială, nu doar a României”, a declarat Victor Ponta aflat la Realitatea Plus.

Nimeni nu-l votează pe Orban

Citește și: Ponta: „dacă PSD-ul vrea, se fac anticipate, dacă nu, nu se fac”

”E posibil, dar nu vreau să vorbesc eu despre ce vor face domnii Ciolacu şi Corlăţean, preşedinţii celor două camere, însă am înţeles din declaraţiile lor publice că vor folosi prerogativa legală pe care o au – cei doi preşedinţi ai camerelor au dreptul să sesizeze Curtea Constituţională. Din punctul meu de vedere, sesizarea ar fi corectă acum, după nominalizare, pentru că, dar asta o să decidă Curtea Constituţională, nu poţi să nominalizezi un candidat la funcţia de prim-ministru care nu are niciun suport politic, niciun partid care să anunţe că îl votează. (…) Nu există niciun partid care să îl voteze pe Orban, PNL a anunţat că nu îl votează, USR nu îl votează, noi nici atât. (…) Propunerea cu Orban este un fake. (…) După aceste trei luni sunt şi mai convins decât înainte că e incapabil să fie premier. (…) Domnul Iohannis va intra la planul B, pe care l-a şi anunţat: dacă nu reuşesc cu anticipatele cu chestia asta cu Orban, trec la formarea unui guvern în jurul PNL. Şi propune un premier adevărat, nu un fake”, a afirmat Victor Ponta.

Așteptăm cu interes momentul în care Ponta se va linguși pe lângă Ludovic Orban. Să nu credeți că e imposibil! Nu de alta, dar Ponta rămâne ferm, până nu mai rămâne.

Citește și: Pleacă ai noștri, vin ai noștri! Ludovic Orban ales din nou premier

#News