Un bărbat din Caraş-Severin acționa în trafic ca un polițist

Folosindu-se de o legitimaţie falsă de poliţist, el l-a oprit în trafic pe un poliţist din Reşiţa

Politist
Politist sursa foto pixabay

Un bărbat din CaraşSeverin este anchetat după ce, folosindu-se de o legitimaţie falsă de poliţist, l-a oprit în trafic pe un poliţist din Reşiţa, faţă de care a avut un comportament agresiv pe şosea, potrivit stirileprotv.ro.

Incidentul s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce poliţistul se deplasa cu maşina personală, împreună cu familia, spre Berzovia

. În trafic, a observat cum un alt autoturism încerca să-i blocheze drumul, şoferul în cauză având un comportament agresiv la volan, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin. „La un moment dat, după mai multe manevre de frânare şi accelerare bruşte, maşina din spate l-a depăşit şi s-a oprit pe mijlocul benzii, blocându-i calea, iar din interior au coborât doi bărbaţi, unul dintre ei prezentându-se ca fiind poliţist în alt judeţ, iar pentru a dovedi acest lucru i-a arătat colegului nostru o legitimaţie şi o insignă care nu aveau însemnele Poliţiei Române”, precizează IPJ Caraş-Severin.

Din verificările efectuate ulterior de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Bocşa s-a stabilit ulterior că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind poliţist era un bărbat de 35 de ani, din comuna Doclin, portofelul cu legitimaţia şi insigna prezentate fiind achiziţionate de pe Internet.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru comportament agresiv în trafic, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uzurparea de calităţi oficiale, caz în care sunt continuate cercetările legale.

Poliţiştii recomandă populaţiei ca în astfel de cazuri să sesizeze imediat Poliţia prin numărul de urgenţă 112.

„Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, poliţistul aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu are obligaţia de a-şi face cunoscută calitatea, atât atunci când este în uniforma de poliţie, prin prezentarea verbală a numelui, a prenumelui şi a unităţii de poliţie din care face parte, dar şi atunci când este în ţinută civilă, prin prezentarea acestor date, a legitimaţiei şi a insignei de serviciu, cu însemnele distinctive ale Poliţie Române”, subliniază IPJ Caraş-Severin. Patru români întorși recent din Zanzibar, diagnosticați cu malarie