Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Potrivit celui mai recent studiu de piață anual, reprezentativ pentru piața de stomatologie, 33.7% dintre părinţi nu au fost niciodată cu copiii la un control stomatologic.
Dr.Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu, compania care a comandat studiul, a declarat că rezultatele acestei analize sunt deosebit de îngrijorătoare.

Motivul pentru care părinţii evită o vizită la dentist este, în mare parte, de ordin financiar.

Mulţi părinţi invocă lipsa banilor, deși, conform Legii 95/2006, copiii sunt asigurați gratuit în sistemul sanitar românesc

Este timpul să ne unim – medici, autorități, părinți. Să găsim, împreună, o soluție pentru această epidemie de probleme dentare netratate. Studiile ne arată că neglijarea sănătății dentare de la o vârstă fragedă are efecte devastatoare pentru sănătatea generală. În plus, aduce probleme de creștere”, a declarat Ionuț Leahu.

Jumătate dintre români declară, în continuare, că nu au fost niciodată la medicul dentist

Românii continuă să se ferească de medicul stomatolog, iar cei care se duc investesc 2000 de lei pe an pentru vizitele stomatologice, cu 17% mai mult decât anul trecut.

7.5% dintre cei care au accesat serviciile au ajuns o dată pe lună sau mai des.

Pentru următoarele 12 luni, jumătate dintre români își declară intenția de a accesa serviciile stomatologice, arată publicaţia Descoperă.ro.

Teama de medicul stomatolog: justificată doar în trecut

Rezultatele analizei Kantar mai arată că motivele principale pentru care românii nu se programează la medicul dentist sunt autodiagnosticarea – prin care se identifică o lipsă a problemelor stomatologice (69%) – dar și lipsa resurselor (35% – bani; 20% – timp).

Scade, în schimb, procentul celor care se tem de stomatolog.