Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

În România se poate fura absolut orice, de la buget, funcții sau porțiuni din Dunăre, până la motanul Grădinii Zoologice ”Zimbrăria Dragoș Vodă”.

În Neamț, una dintre cele mai îndrăgite atracții, mai ales pentru copii, este ”Zimbrăria Dragoș Vodă”, care adăpostește zimbri, animale pe cale de dispariție la noi în țară.

Dacă zimbrul a fost a fost reintrodus ulterior în circuit, a dispărut Felix, un motan portocaliu, foarte iubit de angajații Grădinii Zoologice.

Felix a fost furat la începutul acestei săptămâni de niște vizitatori, dispariția sa fiind ”publicată” pe pagina de Facebook două zile mai târziu, pe data de 17 februarie.

Hoţii, somaţi să-l aducă înapoi pe motanul Felix

Revoltați, administratorii au publicat pe contul de Facebook al Grădinii Zoologice ”Zimbrăria Dragoș Vodă” un mesaj, dar și poza lui Felix.

Mai mult, pentru a afla adevărul, oamenii au verificat și camerele de supraveghere.

Astfel, au constatat că motanul nu ar fi plecat de bună voie, ci a fost furat de niște turiști. Pe imaginile camerelor se poate observa cum oamenii urcă motanul într-o mașină de culoare gri.

Cu toate acestea, angajații au preferat să nu dea încă imaginile publicului.

Fără Felix, imaginile vor deveni publice

Și pentru că multe sunt pierdute, dar și găsite prin intermediul conturilor de socializare, administratorii au ales să facă un apel la bunăvoința acestor oameni.

Printr-un mesaj postat pe Facebook le transmit că, dacă Felix nu se întoarce ”acasă”, imaginile cu mașina vor fi făcute publice.

În data de 15 februarie 2021, ora 14:32 acest motănel a fost furat și băgat într-o mașină de niște turiști la Grădina Zoologică!! Menționăm că totul s-a văzut pe camerele de supraveghere ale Grădinii zoologice “Dragoș Vodă”!! O dubă gri(RENAULT). Vă rugăm să îl aduceți înapoi, astfel să nu fim nevoiți să facem imaginile publice!!”, se spune în anunțul postat pe pagina de Facebook a parcului zoo.

Citește și: Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte