Gigi Becali, patronul FCSB și, mai nou, producător de medicamente anti-Covid, susține că a avut de 50 de ori Covid, ba chiar că are și o soluție împotriva  acestuia: gargară cu țuică, de două ori pe zi. „Eu fac în fiecare zi, de două ori pe zi gargară cu țuică, fac pentru ca așa cred. Eu cred că am avut Covid de 50 de ori, îl simt în nas, în gât, fac puțină gargară și aia e. Eu simt imediat, îi zic și nevestei, azi m-a atacat Covidul. La mine în loc sa scadă anticorpii, creșteau, nu înseamnă că l-am avut? Dar mie nu mi-e frica de el”, a declarat Becali, la România TV.

Deși a fost amendat cu 5.000 de lei pentru o declarație făcută pe post, „dacă am un glonţ în frunte, un pistol şi ai o seringă pe umăr în stânga şi spui, bă Becali, bă apăs pe trăgaci, bă lasă-mă să fac vaccinul, bă apasă pe trăgaci, dar vaccin nu fac”, România TV îi solicită în continuare „expertiza” lui Becali. Astfel, acesta, luni seară a afirmat că dacă Ministerul Sănătății i-ar da licența pentru producția de Ivermectină, de altfel un medicament de uz veterinar, ar oferi-o la un preț simbolic, de 1 leu, farmaciilor, pentru a o distribui populației, iar în acest mod pandemia ar fi învinsă.

„Eu spun așa: e adevărat, omul face ce vrea, dar și vaccinații și nevaccinații au nevoie de antivirale în farmacii (n.r. ele există în farmaciile cu circuit închis, în spitale și se pot lua numai cu prescripție medicală). În toată lumea găsești Ivermectină la farmacie. Eu știu că v-ați vindecat cu medicamente de la mine. Oamenii simpli, care nu au de unde lua, nu au dreptul? Cum în Germania poți să iei, să fie și la noi. Nu e cum au zis, că e pentru animale, ce, dacă dai penicilină la vacă, nu mai dai și la oameni?”, se întreabă, retoric, Becali.

Totodată, acesta susține că are capacitatea de a produce 10.000 de pastile pe oră, cât să dea la toată România, mai mult, nu poate înțelege de ce „dacă s-a demonstrat că e cel mai eficient, de ce să nu avem în farmacii?”.

Becali continuă declarațiile halucinante și afirmă că poate să producă și Arbidol, un alt antiviral, care în acest moment se trafichează la granița de est a României, și se vinde „la tarabă”, dar și Invermectina, pentru care are aprobare. „Dar pot doar pentru pacienții mei (n.r. printre aceștia numărându-i pe Ciutacu, Roșca Stănescu și surpriză, o serie de medici, la solicitarea lui Steinu Cercel), dar să îmi dea aprobare să fac pentru toată România”, mai spune Becali.

Mai mult, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că tratamentul cu antivirale nu se administrează profilactic. „Există această credință că în loc să mă vaccinez, iau tratament ca să previn”, a afirmat medicul epidemiolog.

Citește și: Moartea lui Petrică Mîțu Stoian trage semnale de alarmă privind automedicația în cazul Covid