Moartea lui Petrică Mîțu Stoian trage semnale de alarmă privind automedicația în cazul Covid

Artistul, vaccinat antic-Covid, avea plămânii precum sticla mată

Moartea artistului Petrică Mîțu Stoian și toată vâlva din jurul acesteia ar trebui să tragă un puternic semnal de alarmă cu privire la automedicația în cazul Covid, însă este foarte posibil să dea mai multă „apă la moară” acelora care contestă tratamentul hiperbar, ce trebuie făcut numai la recomandarea medicilor, și astfel să le susțină teoriile potrivit cărora „tratamentul cu oxigen ucide”.

Potrivit unor surse Digi 24, la autopsia lui Mîțu Stoian s-a descoperit că plămânii îi fuseseră serios afectaţi de terapia hiperbară. În plus, sunt indicii privind şi un supradozaj de anticoagulante, pe care artistul și le-ar fi administrat singur, fără recomandarea medicului.

Din primele rezultate ale necropsiei făcute lui Petrică Mîțu Stoian a reieșit faptul că artistul a murit în urma unui stop cardiorespirator, ce a fost provocat de mai multe afecțiuni. Astfel, rezultatele confirmă suspiciunile medicilor de la Spitalul Județean din Reșita, iar decesul artistului a survenit în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni precum: regurgitare mitrală severă reumatismală, stenoză mitrală reumatismală, obezitate de grad I, insuficiență cardiacă, relatează Playtech.

În ultimele 3 luni, pe fondul unui șoc suferit de pierderea unei persoane dragi, artistul de 61 de ani slăbise foarte mult, aproximativ 25 de kg.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian. „Nu putem exclude o culpă medicală sau chiar un malpraxis”

Dosar penal pentru ucidere din culpă  

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Procurorii au dispus efectuarea necropsiei şi cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judeţean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Citește și: Tratamentul „după ureche”, o supradozare cu „banalul” paracetamol