Europenii care doresc să-şi petreacă vacanţa în alte ţări ale Uniunii Europene vor putea afla mai ușor opţiunile de care dispun.

Comisia Europeană lansează un site web dedicat turismului, menit să faciliteze programarea unui concediu în țările ce aparțin de UE, a anunţat, vineri, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

„reopen.eu va centraliza cele mai bune practici, astfel încât, dacă doriţi să călătoriţi în UE pentru a vă petrece vacanţa, veţi şti exact cum va avea loc deplasarea şi ce veţi găsi la sosire, inclusiv date despre măsurile de precauţie şi măsurile luate de toţi miniştrii turismului”, a spus Thierry Breton.

Totodată, miniştrii turismului din ţările UE au discutat un plan pentru redeschiderea frontierelor. Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a declarat, pentru BFM Business, că a fost întocmit un protocol comun.

„Am realizat un fel de protocol comun. Deci, avem acum protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru primirea turiştilor în vacanţă, pentru a verifica dacă sunt luate măsuri de distanţare socială, măsurile de protecţie a sănătăţii. Protocolul există”, a precizat Thierry Breton.

#NEWS