Constantin Toma, primarul orașului Buzău, e dovada că și în PSD sunt oameni care au inițiativă. Și că uneori generalizăm și blamăm întregul partid, pentru câțiva politicieni care merită blamați. Sunt încă oameni în partidul roșu care urmează exemple și care încearcă să facă o schimbare. Nu pentru ei, ci pentru noi. Și da, pentru noi toți, independent de vârstă, dar mai ales pentru elevi și pentru viitor.

Constantin Toma vrea să amenajeze în trei parcuri din orașul Buzău, săli de clasă cu bănci pentru ore în aer liber.

În data de 6 mai, primarul din Buzău scria în felul următor:

”Buzău – un oraș deschis educației în mijlocul naturii!

Chiar dacă suntem obligați să trecem prin acest accident numit „Comitet” locuitor în Poștă , Primăria Municipiului Buzău are în pregătire un proiect cultural-educațional în 3 zone exclusiv dedicate pentru preșcolari și elevi, în cele 3 mari parcuri.

Începând din 15 mai sper să avem funcțional deja un astfel de centru în Parcul Tineretului.

Buzăul merge mai departe adaptându-se în permanență vremurilor!”.

Desigur, la idee au contribuit și câțiva profesori care au vizitat Finlanda și au văzut cum se pot ține cursurile în aer liber. Desigur, elevii păstrează distanța și normele stării de alertă continuă să fie respectate. E o soluție, e o alternativă și sinceră să fiu, mă bucură faptul că exemplul a ajuns și în România.

 „Adevărate săli de clasă în aer liber, unde se practică învățare la fizică, chimie șamd, dar și aplicații pentru că aici vom avea terenuri amenajate pentru legumicultură, floricultură, vom avea o casă a pescarilor, microferme”, a declarat Constantin Toma.

Informația m-a făcut să arunc un ochi și pe pagina de Facebook a primarului din Buzău. O auto-descriere:

”Am trăit o viață în Buzău. Mi-am întemeiat aici o familie, am clădit o afacere, am muncit o viață întreagă și am ajuns în momentul când vreau să schimb ceva în orașul în care trăiesc”. Și o descriere personală: primarul chiar e într-o continuă mișcare. Se mută din parc în parc și din autobuz în autobuz. Mereu cu mască și mereu cu vorbele la el. Da, e cam roșu și-l place cam prea mult pe Marcel Ciolacu și da, sunt cam sceptică când mă gândesc la campaniile primarilor din PSD. Și la goana nebună după voturi. Doar că prefer să văd și părțile pozitive: ecologie și educație.

Citește și:Da` chiar așa, Orban, tată, să fumezi fără mască?

#News

Foto