Teatrul Evreiesc de Stat (TES) va transmite, marți, online, spectacolul „Lecție de bune maniere” de Jean-Claude Grumberg, regia şi scenografia Alexandru Berceanu, ca un răspuns în urma atacurilor antisemite recente.

„Teatrul Evreiesc de Stat, în calitatea sa de instituție publică de cultură, răspunde atacurilor din ultima vreme printr-un demers cultural. Marți, 30 martie, de la ora 19.00, vom transmite gratuit, pe paginile oficiale de Facebook și YouTube ale TES, spectacolul O LECȚIE DE BUNE MANIERE de Jean-Claude Grumberg, regia și scenografia Alexandru Berceanu”, au anunțat cei de la TES pe pagina oficială.

Potrivit comunicatului TES, „acest spectacol, a cărui premieră a avut loc în toamna anului 2017, este interzis tuturor celor care îndeamnă la ură, de orice natură ar fi ea. Tuturor celor care îndeamnă la xenofobie și la ostilități. Tuturor celor care au uitat de umanitate. Tuturor celor ce au uitat sa râdă, să facă haz de necaz.”

Persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern, sub control judiciar la domiciliu

Bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, directoarea TES, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, informează Mediafax, citat de Digi24.

Persoana suspectă a fost identificată și reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale. „Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (…)», faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, se arată în comunicatul IGPR. Cercetările în acest caz continuă.

Citește și: Actrița Maia Morgenstern, amenințată cu moartea