foto: Iulia KELT

După protestele grefierile, iată că și judecătorii, nemulțumiți de abrogarea pensiilor speciale, se alătură acestora, amenințând cu suspendarea activității. Mai exact, ei doresc să blocheze alegerile din acest an, ca măsură „răzbunătoare” pentru decizia Guvernului Orban de a merge până la capăt cu legea eliminării pensiilor speciale.

Citește și: Zegrean acuză că eliminarea pensiilor speciale a fost votată politic

Tribunalul Argeș a decis astăzi suspendarea activității, afirmând că dacă situația nu se va soluționa într-un mod favorabil lor, nu vor participa la constituirea Birourilor Electorale pentru alegerile locale și pentru cele parlamentare.

Citește și: 28 iulie, alegeri anticipate. Turcan anunță

„Prin Hotărârea nr. 4/30.01.2020, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, a hotărât următoarele: continuarea formei de protest, pe perioadă nedeterminată, în sensul că se va proceda la înregistrarea şi repartizarea acţiunilor şi a dosarelor în sistemul informatic ECRIS. Toate secţiile Tribunalului Argeș vor judeca numai cauzele cu caracter urgent”, se arată în comunicat.

Ei au mai declarat: „revenirea asupra măsurii abrogării pensiei de serviciu, în condiţiile în care aceasta reprezintă o garanţie a independenţei magistraţilor, obligaţie asumată de Statul Român la nivel internaţional”.

Anunțuri asemănătoare au fost făcute de curând și de judecătoriile din Bucureşti, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Bacău, Călăraşi etc.

Citește și: Să fie pensii (foarte) speciale

Reamintim că marți pensiile speciale au fost eliminate în ședința din Camera Deputaților, cu 247 voturi pentru și 21 abțineri. De atunci, magistrații au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

#News