Raluca Turcan

Deși nu e nimic bătut în cuie, iată că Raluca Turcan, aleasă în funcția de vicepremier al României, a declarat de curând fiind invitată la o emisiune tv, că alegerile anticipate se vor întâmpla, așa cum s-a mai spus și până acum, concomitent cu alegerile locale. Data aleasă pentru aceste două tipuri de alegeri este 28 iulie 2020, plus minus o zi sau chiar o săptămână.

Citește și: Ponta acuză PNL că ar colabora cu PSD

„Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână”, a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV.

Citește și: Turcan vrea OUG pentru alegerea președinților de CJ

De asemenea, Raluca Turcan a ținut să menționeze faptul că nu are de gând să susțină moțiunea de cenzură, caz în care cei de la PSD se vor hotărî s-o pună pe masă, însă că, în cazul unui picaj al guvernului Orban, are de gând să-și concentreze toată atenția pe alegerile anticipate, refuzând să susțină investirea următoarelor două guverne.

Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm”, a spus Turcan.

Citește și: Turcan, încrezătoare în alegerile locale din București

#News #PNL