Cu toate că ieri aproape că ne-am bucurat cu toții din pricina faptului că deputații au ales să voteze tăierea pensiilor speciale într-un număr covârșitor, astăzi, după marea bucurie, observăm că această veste s-ar putea să nu fie una chiar atât de bună, așa cum speram. De ce? Haideți să o luăm metodic și să ne amintim parcursul tăierii de pensii speciale, de la statutul ei de idee, la statutul de lege ce trece de Camera Deputaților.

Citește și: S-a întâmplat! Deputații au votat eliminarea pensiilor speciale

La început a fost voința poporului. Că doar ne amintim cu toții cum se ieșea în stradă pe la Victoriei și se cerea în cor, printre altele, tăierea pensiilor nesimțite ale tuturor celor ce le primesc nemeritat.

Apoi, a încolțit ideea și printre politicienii români, care mai de care promițând că dacă sunt aleși, vor face și vor drege și vor ține cont de doleanțele poporului.

În cele din urmă, după ce s-a înscăunat la Guvern, Orban și ai lui au declarat în repetate rânduri, ba pe ici, ba pe colo, cum că au în plan să facă chiar ei această schimbare bugetară. De la idee la proiect de lege a fost doar un pas, astfel că ieri, tăierea pensiilor speciale a trecut de Camera Deputaților. Victorie PNL?

Ok, acum că pare că totu-i rezolvat, ce se întâmplă mai departe? Aici intervine partea complicată a lucrurilor, întrucât să treci de Camera Deputaților nu înseamnă să fi ajuns la linia de finiș. Nu de alta, dar în paralel avem parte de proteste din partea magistraților, întrucât nu le convine faptul că atunci când vor ieși la pensie nu vor mai avea parte de compensații pentru „greaua” muncă pe care o prestează, după cum chiar ei au declarat ieri pe la televiziuni.

Așadar, cel mai probabil că vor ataca această lege la CCR, CCR care a mai ținut cu ei și în trecut, de altfel.

Citește și: Grevă sau „grefă”? Grefierii vor pensii speciale

Acestea fiind spuse, știa PNL ce face înainte de a face? Este aceasta doar o mare șaradă pentru a ține opinia publică ocupată un pic, pentru ca mai apoi, când CCR va pune ștampila de „neconstituțional” pe abrogarea pensiilor speciale să se laude că ei au încercat, dar oamenii ăia răi nu i-au lăsat, domnule?

Române de văzut, desigur.

#News #Fara penali