Cu toate că nimeni nu mai credea că o să se întâmple, iată că deputații au votat până la urmă eliminarea pensiilor speciale și au oprit astfel nemulțumirile opiniei publice, cu privire la legea instituită pe vremea lui Adrian Năstase, ce-i transforma pe unii în super-pensionari, în detrimentul altora, care, după o viață întreagă de muncă, trăiau cu pensii de nimic.

Citește și: Dăcă legea eliminării pensiilor speciale pică, Guvernul își asumă răspunderea

Nu, eliminarea pensiilor speciale nu înseamnă automat că pensiile celorlalți vor crește, ci doar că extrem de mulți bani nu se vor mai duce în buzunarele celor ce, haideți să fim serioși, de cele mai multe ori nu-și meritau pensiile gogonate.

Seseiunea specială de marți pentru eliminarea pensiilor speciale, proiect de lege propus de către cei de la PNL și susținut de către cei de la USR-Plus, a trecut, aducând o veste bună tuturor celor ce aproape că nu mai sperau că acest lucru se va întâmpla.

Astfel, dintre cei ce au votat, au fost 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, majoritatea partidelor parlamentare susținând acest demers.

Citește și: Grevă sau „grefă”? Grefierii vor pensii speciale

Excepție de la regulă au făcut, ca de obicei, cei de la Pro România lui Victor Ponta, însă și cei de la PSD, care consideră acest proiect PNL neconstituțional, având în vedere recentele proteste ale magistraților, nemulțumiți de posibilitatea eliminării pensiilor speciale.

#News #Alegeri locale 2020