Cîțu de-abia îi așteaptă. Cu nerăbdare. Și el și premierul Orban. Încă de la finele anului trecut, Vasile Cîțu anunța, la Digi 24, că o echipă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) va veni în România în ianuarie pentru a evalua modul de colectare, Codul Fiscal şi pentru a da soluţii de redresare.

Vor veni şi ne vor da soluţii”, spunea atunci Cîțu, în pragul pregătirilor de revelion.

La TVR 1, a venit și premierul Orban, care a încercat cumva să mai potolească spaimele induse de Vasile Cîțu.

”În general ai nevoie de un acord cu FMI atunci când nu ai capacitatea de a găsi resurse financiare pentru susţinerea deficitelor. Nu suntem într-o situaţie atât de disperată. Aici chiar eu vreau să dau încredere şi investitorilor, vreau să dau încredere şi oamenilor”, spunea Ludovic Orban pe postul public de televiziune.

Acum, numa’ că mâine! Ministrul Dezvoltării se bâlbâie din nou

Așadar, FMI vine “și ne va da soluții”. Așa cum ne-a mai dat soluții și în guvernarea lui Petrov, prin 2010, 2011, că doar nu Boc conducea guvernul!

Să fim bine înțeleși: se cunosc metodele procustiene ale FMI: vă dăm bani dar vă obligăm să vă încadrați în parametrii aceștia! Vă privește cum și de unde tăiați, nu mai e problema FMI! Până la urmă, un așa mare și influent cămătar joacă aparent corect: vreți bani și rating mai bun, acceptați condițiile noastre.

Dar dincolo de aceste lucruri strategico-financiare, Orban și Cîțu, și PNL cu tot cu Iohannis, în plin an electoral încearcă să mai prostească poporul, încercând să dea vina pe FMI, cum s-a mai întâmplat și în alte situații similare: “noi n-am vrea să tăiem salarii și pensii, dar dacă FMI ne-o cere, ce să facem?! Dacă trebe, îi musai!”

Așadar, guvernul Orban și PNL încearcă, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare, să diminueze viitoarele avarii electorale! De aceea, Cîțu și Orban o tot scaldă, joacă ping-pong cu declarațiile, ba cu majorarea pensiilor de la 1 septembrie, ba cu amânarea creșterii alocațiilor, ba cu eliminarea pensiilor de serviciu. Ei așteaptă, așadar, să vină FMI ca să scape de răspunderea faptelor!

Nicolae Ceausescu Despre Planurile FMI si Elita Mondiala

#News #Fara penali