Liviu Dragnea, despre Arafat. „Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam”

„După război mulți viteji se arată”. Îl critică pe șeful DSU, dar nu prea înțelege „care este mersul”

Liviu Dragnea a devenit foarte vocal după ce a ieșit din detenție și abordează temele fierbinți ale momentului. De data aceasta nu a ratat să își arate indignarea în privința lui Raed Arafat, unul dintre oamenii cei mai urâți din România, în sensul de ură, nu de aspect fizic. Prin vocea lui Arafat, șeful DSU și  al  CNSU au fost anunțat toate restricțiile din martie 2020 și până acum.

Criticile au fost la adresa Afarat, chiar de la oficiali, nu doar de la populația de rând. Astfel, noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizarea că MS trebuie să aibă un cuvând mai greu de spus în cadrul CNSU, fiind vorba de sănătate publică, în timp ce fostul lider al PNL a mărturisit că i s-a cerut destituirea lui Arafat de la DSU, cu câteva luni înainte de debutul pandemiei, dar a respins-o chiar dacă solicitarea venea chiar de la Cotroceni.

Fostul președinte al PSD a afirmat, la Realitatea Plus, că este foarte rău că sistemul UPU de la spitale a fost dezvoltat de domnul Raed Arafat în detrimentul Ambulanței. „Serviciul Român de Ambulanță este la ora asta serviciul care asigura cea mai mare parte a intervențiilor medicale. Ar trebui să se completeze, însă la domnul Arafat problema pe care am constatat-o este cea legată de dorința de a avea monopol SMURD-ul. Nu am avut intenția să îl schimb pe Arafat, dacă voiam să îl schimb, îl schimbăm. Dar asta a fost punctul meu de vedere și e în continuare, poate și Iohannis a avut la fel, dar în continuare dorința care nu se stinge a domnului Arafat de a gestiona singur tot ceea ce înseamnă sistemul de urgență din România nu face bine”, susține Dragnea.

Dragnea critică, dar nu prea înțelege ce critică

Chiar și așa, Dragnea arată un respect deosebit pentru cei de la SMURD, de altfel un serviciu căruia i-a pus bazele încă din 1990, chiar Arafat, dar critică unele lucruri pe care pare să nu le înțeleagă, în contextul în care SMURD este un serviciu medical. „Sunt foarte buni cei de la SMURD, salvează vieți, își riscă viață, dar oamenii aia sunt forțați neavând pregătire medicală, să ia un pacient care e într-o situație critică și să îl ducă până la spital, neavând o pregătire medicală, ceea ce nu e în regulă, plus că din ceea ce am aflat se pare că s-a blocat scoaterea de posturi de medici pentru Serviciul Român de Ambulanța”, a mai spus Liviu Dragnea potrivit sursei citate anterior.

Cât privește plecarea lui Arafat de la DSU, în urmă cu câteva luni, acesta susținea la Realitatea Plus că de-a lungul vremii a pregătit mai multe persoane pentru o astfel de funcție, importantă atât pe timp de pace, cât și pe timp de „război”,  așa cum avem de aproape doi ani. „Am pregătit mai mulți, care au crescut lângă mine, sunt lângă mine, alții au plecat în altă parte. (…) Cred că sunt oameni care pot să vină după mine”, declara Arafat la acel moment, adăugând că își dorește ca cine vine din urma lui, „să suporte si să fie ca mine, să reziste, și să-și facă treaba”, mai mult, că trebuie să să vină persoane tehnice, „chiar dacă șeful DSU este o numire politică. Trebuie să vină o persoană care să știe foarte bine. (…) Nu e nimeni de neînlocuit”, concluziona Arafat, astă vară.

Citește și: Dragnea, despre Ciolacu: „Cel mai mărunt și mai ridicol personaj al acestor vremuri”