Dragnea se plânge de „iadul” din închisoare, în timp ce zeci de mii de români nu au nici măcar ce mânca

Naționalismul de carton al lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Invitat, în cursul serii trecute, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns din nou de condițiile vitrege din închisorile românești, uitând cu desăvârșire că închisoare e închisoare, nu o excursie prelugită în Brazilia.

Liviu Dragnea: „Am spus că viața acolo a fost un iad. Pentru toți care au fost acolo a fost un iad”

Potrivit lui Liviu Dragnea, atunci „când ți se ia libertatea este cea mai mare traumă pe care o poate trăi un om”. Cu alte cuvinte, acesta consideră că i s-a făcut o mare nedreptate atunci când a fost privat atât de libertate, cât și de condițiile luxoase de trai cu care era obișnuit înainte. Asta în timp ce zeci de mii de români trăiesc, în continuare, la limita sărăciei, condițiile din închisoare (un acoperiș deasupra capului, mâncare) fiind un „upgrade” pentru mulți dintre aceștia.

„Este peste problemele de sănătate momentul când ți se ia libertatea. Se adăuga și frustrarea generată de nevinovăția mea. Cu toate că îmi hrăneam creierul să rămân totuși stabil și sănătos la cap, spunându-mi da, trebuia să ajungi aici, nu se mai punea problema dacă ești vinovat sau nu”, a mai spus acesta la emisiunea moderată de Denise Rifai, de la Kanal D.

Mai mult, acesta acuză conducerea Penitenciarului Rahova că l-ar fi supus la chinuri de nedescris, astfel că singurul scop al acesteia ar fi fost să îi facă viața un calvar. „Ceea ce m-a scârbit foarte mult a fost presiunea șefului ANP, numit în decembrie 2019, care a avut un singur obiect. Luni a fost numit, marți a mers la muncă, miercuri l-a chemat pe directorul penitenciarului să discute despre mine. Nu avea alte alte obiective, decât mine. Cum să fiu scos de la muncă, cum să fiu mutat de colo până colo, ceea ce s-a și întâmplat, și am ajuns în situația de a sta 9 luni de zile la izolare fără să pot ieși la muncă.Dreptul la sănătate și multe alte drepturi încălcate dovedite prin hotărâri judecătorești definitive”, a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă i-a fost vreodată frică că ar putea fi violat în închisoare, fostul lider PSD a spus că această temere nu s-a aflat pe lista lui de „traume”.

Citește și: Ministrul interimar al Sănătății: „Nu cred că suntem mai proşti decât germanii, italienii şi francezii”