Ministrul interimar al Sănătății: „Nu cred că suntem mai proşti decât germanii, italienii şi francezii”

Afirmația lui Cseke Attila vine în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infectare Covid, precum și cel al deceselor, respectiv al ratei de imunizare reduse, România fiind pe penultimul loc în UE

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a declarat că numărul de persoane pozitive nu corespunde realității, explicând că dacă s-ar testa toată populația s-ar putea vedea exact care este situația epidemiologică. Totodată, a precizat că de imunizare o să aibă parte întreaga populație, exemplificând modurile în care aceasta se va face. „Sunt două modalităţi de a ne imuniza: o parte, spunem noi mai uşoară, se bazează pe ştiinţă medicală legată de vaccinare şi recomandăm această modalitate tuturor cetăţenilor români şi o altă modalitate aceea de a trece prin boală cu toate riscurile aferente”, a declarat Cseke Attila, într-o conferință de presă desfășurată la Spitalul Modular de la Pipera.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătății consideră necesar ca România să ia exemplul celorlate țări UE, în privința imunizării. „Vrem o ţară ca afară, trebuie să ne purtăm exact ca afară. Nu cred că germanii, francezii, italienii sunt mai deştepţi ca noi. Trebuie să înţelegem şi noi că nu degeaba s-au vaccinat 80% în Italia, unde au avut exact acest tip de problemă de criză sanitară majoră. (n.r. este drept că italienii au avut criza sanitară anul trecut, când nu era posibilitatea de vaccinare).

 Mesajul principal este acela de vaccinare. Nu cred că suntem mai proşti decât germanii, italienii şi francezii şi danezii şi portughezii. Nu cred în acest lucru. Cred că cetăţenii români sunt la fel de responsabili ca toţi ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană”, a afirmat Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Lungul drum al imunizării

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a făcut o postare pe o rețea de socializare în care a explicat, în termeni simpli și de înțeles pentru toată lumea, importanța imunizării, pe cale naturală, dar mai ales cea pe cale științifică.

„Imunizarea naturală a lăsat ciupituri de vărsat de vânt pe obrajii multora. I-a lăsat pe alții, după oreion, sterili, și nici astăzi ei nu pricep de ce. Pe alții i-a lăsat, după Infecții cu streptococ netratate, cu valve ale inimii distruse sau cu ticuri, sechele pe viață. De ce ai vrea, vreodată, să vezi cum e? Du-te, măi omule, la doctor. Frica pe care o ai e copilăroasă. Și paradoxală. Aceiași oameni care mai bine să nu știe de sănătatea lor insistă să refuze un act medical banal: vaccinul”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook, precizând, ca o concluzie, că există un drum lung al imunizării, doar că „e pavat cu cruci, ca drumurile patriei pe unde circulă toată lumea în dispreț față de reguli”.

Citește și: Medicii vor lockdown două săptămâni, ministrul Finanțelor se ține tare și strigă: „Nu vom închide economia”