Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Un robot dezvoltat la Universitatea de Stat din Oregon a doborât un record mondial, după ce a alergat 100 de metri în mai puțin de jumătate de minut, transmite publicația Upi.com.

Colegiul de Inginerie al Universității de Stat din Oregon a anunțat că robotul a fost dezvoltat și gândit de elevi, la școală.

Totuși, la producția acestuia a lucrat compania spin-off OSU Agility Robotics.

Robotul, care este unul biped, va intra în Cartea Recordurilor.

Cassie, un robot biped, a mers pe pista de la Centrul de atletism al unei școli. Ajuns aici, roboțelul a alergat 100 de metri, în doar 24.73 secunde

Cassie a reușit, anterior, să termine o probă de 5 kilometri, în puțin peste 53 de minute. Această probă sportivă a avut loc anul trecut.

Echipa de dezvoltare a spus că roboțelul Cassie este primul robot biped care folosește învățarea automată pentru a controla mersul de alergare pe teren în aer liber.

Exact ca în cazul oamenilor, anternamentele au durat mai mulți ani

Ne-am dorit foarte mult să reușim să atingem acest record mondial. Robotul nostru s-a antrenat în ani, alergând foarte mult și, de asemenea, urcând și coborând scări”, a declarat studentul absolvent, Devin Crowley.

Acesta a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a participat la competiția organizată de Guinness.

Abordările de învățare automată au fost folosite timp de multă vreme. Acestea sunt utile pentru recunoașterea modelelor, cum ar fi recunoașterea imaginilor. Totuși, generarea de comportamente de control pentru roboți este total nouă și diferită”, a adăugat studentul.