Tesla pregătește lansarea roboților umanoizi care vor face treburi casnice și sex 

Elon Musk a anunțat că Tesla va prezenta pe 30 septembrie, de „Ziua Inteligenței Artificiale”, un prototip al proiectului Optimus.

Tesla vrea să folosească roboți umanoizi, cunoscuți sub numele de Tesla Bot sau Optimus, în fabricile sale, intenționând să fabrice milioane de astfel de roboți pentru uz casnic și nu numai, potrivit digi24.ro.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk a anunțat că Tesla va prezenta pe 30 septembrie, de „Ziua Inteligenței Artificiale”, un prototip al proiectului Optimus

Numele face trimitere la liderul puternic și binevoitor al Autoboților din seria de filme Transformers. Producția roboților ar putea începe anul viitor, a declarat Elon Musk.Ideea lui Musk de a folosi roboți de „uz general” în fabrici sau casele oamenilor este privită cu scepticism de către experții, investitorii și analiștii din robotică. Optimus va îndeplini inițial sarcini plictisitoare sau periculoase, cum ar fi transportul de piese grele. Elon Musk a recunoscut că roboții umanoizi nu sunt destul de inteligenți pentru a funcționa fără să primească instrucțiuni explicite. În interiorul companiei din Texas este multă agitație din cauza organizării a tot mai multe ședințe despre roboți, potrivit unei surse care lucrează la Tesla.

Elon Musk a spus, în timpul unui eveniment TED Talk, că roboții ar putea fi folosiți în case, la gătit, la tunsul ierbii, la îngrijirea persoanelor vârstnice, putând chiar să joace rolul unui „prieten” sau al unui partener sexual de tip „catgirl” (fată-pisică)

 Afacerea cu roboți ar putea deveni  mai profitabilă pentru Tesla decât vânzarea de mașini, potrivit lui Musk. Acesta crede că viitorul companiei nu va fi limitat de producția de mașini electrice autonome.

„Investitorii nu sunt încântați de Optimus”, a spus Gene Munster, de la firma de capital de risc Loup Ventures, care deține acțiuni Tesla. „Este foarte improbabil ca [roboții umanoizi] să dea randament la scară largă. Este infinit mai greu decât în cazul mașinilor autonome”, a mai precizat acesta.

Peste 200 de liceeni vor fi studenți pentru un weekend în Cluj-Napoca