Peste 200 de liceeni vor fi studenți pentru un weekend în Cluj-Napoca

Elevii au posibilitatea de a experimenta viața de student

Sursa foto: Facebook/Universitatea Babeş-Bolyai

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca organizează „Weekend-ul lung pentru liceeni”.

În cadrul acestui eveniment, elevii cu rezultate bune din judeţele Transilvaniei au posibilitatea de a vedea cum este viața de student, în perioada 22 – 25 septembrie 2022.

Primul contact al liceenilor cu mediul universitar

„Peste 200 de elevi din mai multe judeţe ale Transilvaniei vor putea experimenta viaţa de student la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul Weekend-ului lung pentru liceeni organizat în perioada 22 – 25 septembrie 2022. Programul le este destinat liceenilor cu rezultate bune la învăţătură şi are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, cu viaţa de student, dar şi cu oferta educaţională a UBB.

Liceenii participanţi vor fi cazaţi într-unul dintre căminele UBB, vor mânca la Cantina studenţească, vor participa la cursuri şi seminare interactive susţinute de cadrele didactice ale UBB, vor participa la diverse activităţi extracurriculare şi se vor bucura de o noapte a muzeelor UBB, organizată special pentru ei”, se arată în comunicatul UBB, citat de AGERPRES.

A zecea ediție a „Weekend-ului lung pentru liceeni”

Evenimentul se află deja la a zecea ediţie şi face parte dintr-o serie de activităţi educative şi interactive dedicate elevilor.

Acestea sunt organizate în perioada septembrie – noiembrie 2022 în cadrul proiectului intitulat „Sprijinirea accesului generaţiei born-digital la învăţământul superior prin măsuri adecvate de incluziune – Born2UBB”, finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022.

„Ne bucurăm că putem să organizăm din nou la Cluj-Napoca acest program pentru elevi, de fapt le oferim o mostră de viaţă studenţească la cea mai mare universitate din România. În cei doi ani de pandemie programul a fost online şi nu credem că a fost o experienţă completă pentru elevii participanţi.

La ediţia de anul acesta le-am pregătit o serie de surprize participanţilor. Vă putem divulga una dintre ele. Lect. Dr. Alexandru Stermin, de la Facultatea de Biologie, autorul volumelor ‘Călătorie în jurul omului’ şi ‘Căzuţi din junglă’, va avea o întâlnire interactivă cu elevii”, mai informează comunicatul.

Citește și CNAIR este pregătită pentru iarna care urmează