Fintini arteziene
Fintini arteziene- pag de FB Gabriela Firea

Gabriela Firea reamintește că fântânile urbane din Piața Unirii au repus, de 4 ani, Bucureștiul pe harta turistică a lumii, fiind un proiect apreciat pe plan mondial. Fostul edil general al Capitalei a declarat, într-o postare pe pagina de Facebook, că în anul 2018, a avut loc primul spectacol de apă, lumini și muzică numit simbolic „Simfonia Apei”, sute de mii de bucureșteni și turiști străini oprindu-se de atunci în fiecare seară de weekend pentru a vedea spectacolele.

Potrivit Gabrielei Firea, proiectul a fost o reușită recunoscută și de Academia Recordurilor Mondiale, fântânile de la Unirii fiind „Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume”

Fostul primar general al Bucureștiului a amintit faptul că fântânile din Piața Unirii sunt un simbol al orașului încă din anii ’80, revenind în atenția bucureștenilor și a turiștilor în urma unei ample modernizări. Gabriela Firea a mai subliniat că a fost unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani realizat în Europa, nu doar în București, meritul fiind al echipei din Primăria Capitalei și a specialiștilor Apa Nova care au investit timp și resurse.

Gabriela Firea: Mă bucur că acest proiect a fost realizat în mandatul meu de primar general

Aceasta a mai precizat că în fiecare sfârșit de săptămână, Piața Unirii se umple de oameni care se bucură de spectacolele care durează 45 de minute, fântânile urbane fiind singurul obiectiv turistic din Capitală care mai atrage atât de mulți bucureșteni și turiști străini.” Anul acesta, ultimul spectacol va fi duminică, 2 octombrie. Mă bucur că acest proiect a fost realizat în mandatul meu de primar general și că este apreciat pe plan mondial”, a transmis Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu ocazia vizitei de lucru la Iași: Copiii în situații dificile, problemele tinerilor și ale familiilor, trebuie să fie în atenția tuturor