Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ziua Mondială a Tigrilor, numită și Ziua Internațională a Tigrilor, este o sărbătoare anuală.

Această zi a fost stabilită pentru a crește gradul de conștientizare pentru conservarea tigrului.

Ziua este celebrată anual, în data de 29 iulie: scopul este de a promova un sistem global pentru protejarea habitatelor naturale și pentru a crește gradul de conștientizare și sprijinul public pentru problemele de conservare ale acestor feline

Această dată s-a dovedit a fi eficientă în creșterea gradului de conștientizare online cu privire la tigri, prin căutarea de informații.

În momentul de față, tigrul, o felină-simbol, a ajuns pe lista speciilor amenințate cu extincția.

Felinele sunt ucise pentru blană, mustăți și colți, oamenii crezând că acestea ar avea proprietăți miraculoase, de vindecare.

Sanctuarul Poznan din Polonia: ”Ce le putem dori tigrilor? Vrem ca omul să-i lase să trăiască în libertate și să-i ajute să supraviețuiască, protejând această specie”

Grădina Zoologică din Poznan este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Polonia. Grădina este una atipică, spaţiul devenind, în ani, un real sanctuar.

Locația din Polonia din este renumită pentru salvarea tigrilor, inclusiv a celor ucraineni, proveniți din zonele de război.

Ziua Tigrului. Una dintre cele mai frumoase feline de pe pământ. Au mai rămas aproximativ 3.000 de exemplare care trăiesc în libertate. Mulți devin obiectul comerțului ilegal, iar corpurile lor sunt vândute, pe bucați. Cei mai mulți sunt captivi, trăind în condiții grele de imaginat, în timp ce mii de tigri devin surse de distracție în circuri”, au transmis reprezentanții sanctuarului, astăzi, 29 iulie.