Animalele de la ZOO Brașov, hrănite cu fructe și carne congelată pentru a suporta canicula

De asemenea, au fost amenajate adăposturi răcoroase pentru animalele sensibile la temperaturi ridicate.

 Temperaturile extrem de ridicate care s-au extins în întreaga țară afectează și animalele din grădinile zoologice. Îngrijitorii de la Zoo Brașov le pregătesc zilnic anumitor animale fructe și legume congelate, pentru a le ajuta să suporte mai bine canicula, potrivit radiobrasovfm.ro.

Măsuri speciale pentru protejarea animalelor de caniculă

În cazul speciilor exotice  care sunt obișnuite să trăiască la temperaturi ridicate, nu se iau măsuri speciale, fiindu-le asigurată doar apa necesară pentru băut. În cazul anumitor animale, care sunt sensibile la temperaturi extreme, au fost amenajate adăposturi interioare unde există răcoare, temperatura fiind mai mică decât cea de afară. „Pe lângă asta, în funcție de specii se dau și suplimente sub formă de fructe înghețate sau bucăți de carne încastrate în gheață, care le ajută să se răcorească atât senzorial, cât și în interior, bând apă rece și, respectiv, mâncând mâncare mai rece. În principal, toate speciile de maimuțe și lemuri, iar carnea înghețată se dă la felinele mari, la tigri, la lei, la leoparzii zăpezilor”, a precizat șef serviciu Roger Rois.

Surprize pentru vizitatori

 Turiștii sunt așteptați să viziteze  cele peste 80 de specii de animale care se află în parcul Zoo Brașov. Vzitatorii interesați pot face un tur virtual Safari. Este vorba despre imitarea traseului unui autovehicul pe un teren accidentat, printre animale cum ar fi elefanți, crocodili sau rinoceri, în timp ce o persoană oferă informații și curiozități despre viața acestora.

 Grădina Zoologică din Brașov este cea mai mare din ţară, având specii de animale care nu pot fi văzute în altă parte în România, cum ar fisuricatele, panda roşu, leopardul zăpezilor, peşti piranha sau câteva specii de păsări răpitoare. Pe lângă vizitarea locurilor unde stau animalele,  grădina mai dispune de locuri de joacă, o cofetărie, alei şi un planetariu.

Păsările exotice din Cișmigiu și Herăstrău, mutate la Zoo