Parcul Izvor
Parcul Izvor- pag de Fb Gabriela Firea

Parcurile din București, inclusiv parcul Izvor, sunt și trebuie să rămână ale oamenilor, publice și gratuite, este mesajul transmis de către Gabriela Firea, care subliniază că poate în al 12-lea ceas, Nicușor Dan își înțelege rolul de primar și începe să-și facă datoria, adică să întrețină spațiile verzi, nu să le dea unor companii private.

Gabriela Firea: Unde este salvatorul care îmbrăcase în campanie haina apărătorului spațiilor verzi?

„Unde este salvatorul care îmbrăcase în campanie haina apărătorului spațiilor verzi? Este tot cel care îi îmbia pe bucureșteni cu dușuri fierbinți. PSD București nu va fi de acord cu cererea de concesionare a parcului Izvor. Am discutat subiectul cu toți consilierii generali PSD București. Orice proiect care nu este în interesul tuturor cetățenilor nu poate fi acceptat”, a precizat Gabriela Firea.
Fostul edil al Capitalei susține că pentru concesiunea propusă este nevoie de votul a două treimi dintre consilierii generali, proiectul , care nu va fi votat de social-democrați, nu va putea fi aprobat doar cu voturile majorității de dreapta.
Potrivit Gabrielei Firea, parcurile bucureștene arată foarte rău, părând a fi abandonate, pentru dezastrul din Grădina Cișmigiu fiind aplicate și amenzi, dar nefiind luată vreo măsură. Actualul primar general nu pare impresionat de miile de poze de pe internet sau de solicitările organizațiilor civice, e doar depășit de situație și asta e grav, situația din Parcul Izvor fiind și mai strigătoare la cer, susține Gabriela Firea.”Compania care ar vrea să obțină spațiul pentru mulți ani profită tocmai de lipsa de interes a primăriei. Sau poate acesta este răspunsul? Nicușor Dan, primarul, abandonează parcul, iar privații îl salvează. Una dintre obligațiile primarului general este să reprezinte interesele cetățenilor care l-au votat sau nu și să ofere servicii publice de calitate. Nu să pună biruri pe orice. Unde în lumea civilizată s-a mai întâlnit ca un parc public să ajungă pe mâinile unor afaceriști?!. Parcul Izvor va rămâne al oamenilor și Nicușor Dan trebuie să-l întrețină și să-l modernizeze. Nu poate fi atât de greu pentru un iubitor al naturii, doar nu a uitat, a trecut abia un an și jumătate! „, a spus Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Firea îi sugerează lui Nicușor Dan să găsească spații potrivite pentru concertele în aer liber, reamintindu-i că Primăria Capitalei nu este o companie care trebuie să facă profit de pe urma cetățenilor.

„E tocmai invers, municipalitatea trebuie să le ofere oamenilor, dar prima grijă a lui Nicușor Dan este să golească buzunarele bucureștenilor. Așa cum a făcut de Crăciun: târg al Primăriei cu taxa la intrare. Din toată inima, pentru bucureșteni. P.S.: fotografiile au fost făcute de bucureștenii care au trecut prin parcul Izvor după ultimul eveniment aprobat de Nicușor „, a conchis Gabriela Firea.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că tolerează ilegalitățile făcute de consilierul său personal