Gabriela Firea
Gabriela Firea- pag de FB

Gabriela Firea îi cere primarului general Nicușor Dan să prezinte scuze publice pentru faptul că unul din consilierii lui personali a folosit mașina instituției pentru a participa la un eveniment privat, și anume festivalul Electric Castle de la Cluj. Într-o postare pe pagina de Facebook, Gabriela Firea susține că primarul general al Capitalei păstrează tăcerea de o săptămâna în legătură cu acest subiect, Nicușor Dan neoferind nicio explicație și neluând nicio măsură.

Gabriela Firea cere ca instituțiile statului să se implice în acest caz

Gabriela Firea se întreabă dacă pe Nicușor Dan îl interesează legile din România, aceasta sperând ca instituțiile abilitate să se sesizeze în acest caz. Gabriela Firea consideră neîntemeiate explicațiile oferite de către consilierul personal al lui Nicușor Dan legat de folosirea mașinii de serviciu, care a afirmat că poate a fost prietenă lui cu mașina la festivalul de muzică electronică. Fostul primar al Capitalei susține că dacă această ipoteză ar fi reală, ar fi la fel de grav deoarece iubita, chiar dacă ar fi angajata Primăriei Capitalei, nu ar avea dreptul legal să folosească mașina de serviciu în interes personal.
” Am auzit explicația oferită de consilierul personal. E reacția tipică oamenilor din jurul lui Nicușor Dan și care se consideră stăpâni pe oraș. Mașina primăriei este pentru interes de serviciu, iar participarea la festivalul de la Cluj nu era o sarcină profesională. Sau era?”, este mesajul transmis de Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea: Aștept de la Nicușor Dan măcar scuze publice pentru gestul consilierului său


Gabriela Firea crede că instituțiile abilitate nu pot închide ochii chiar la toate ilegalitățile făcute de “salvatorii Bucureștiului”, trebuind ca și Nicușor Dan să ia măsuri.”Sau nu vrea să-l piardă pe consilierul personal care trece peste funcționari publici și schimbă caietele de sarcini la licitațîi importante?! Aștept de la Nicușor Dan măcar scuze publice pentru gestul consilierului său. Cu toțîi parcă erau profesioniști și cinstiți. În campanie”, a conchis Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea anunță acordarea unui sprijin financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii