alzheimerr
Alzheimerr. Sursa foto: dreamstime.ro

Anchetă de proporții în Statele Unite ale Americii, după ce o companie de biotehnologie, Cassava Sciences Inc,  este acuzată că ar fi manipulat rezultatele unor studii pentru medicamentul experimental împotriva maladiei Alzheimer, potrivit digi24.ro.

Departamentul american pentru Justiţie a declanșat o investigație asupra companiei din Austin, Texas, în timp ce Kate Watson Moss, avocatul companiei Cassava, nu a confirmat dar nici nu a infirmat aceste informaţii.”Pentru a fi clar: Cassava Sciences dezminte cu vehemenţă oricare şi toate acuzaţiile că ar fi încălcat legea”, a declarat Watson Moss. Potrivit avocatei, compania „nu a fost niciodată cercetată penal şi pentru un motiv bun – Cassava Sciences nu a desfăşurat niciodată activităţi ilegale”. Un purtător de cuvânt al Departamentului american pentru Justiţie nu a dorit să comenteze acest subiect.

Compania Cassava era anchetată de Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission) şi de investitori, în urma acuzațiilor de manipulare a datelor privind medicamentul anti-Alzheimer al companiei, denumit simufilam, făcute acum un an de doi medici.

Compania Cassava a reacționat după formularea acuzațiilor, susținând că acestea sunt false

Compania descrie medicamentul simufilam ca fiind „o abordare cu totul nouă în tratarea maladiei Alzheimer”, boală ce afectează anual aproximativ 6 milioane de americani. Medicamentul, care se ia pe cale orală, reface formă normală şi funcţiile unei proteine cheie din creier, susțin oficialii Cassava. Ancheta penală a început după depunerea unei petiţii la Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), în august 2021, de către un avocat care reprezintă interesele a doi medici care cereau oprirea testelor clinice pentru simufilam. Cei doi medici sunt David Bredt, neurolog care a lucrat şi la proiectul vaccinului anti-Covid Johnson & Johnson’s Janssen, şi respectiv Geoffrey Pitt, un cardiolog care este şi directorul Institutului de Medicină Cardiovasculară Weill Cornell din New York.

Aeroportul Băneasa se redeschide luni