Aeroport Baneasa
Aeroport Baneasa. Sursa foto: antena3

Aeroportul Băneasa se redeschide luni, pe 1 august, după 9 ani. Reluarea curselor are loc în ziua în care se împlinesc 110 ani de la inaugurare, a anunţat directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, George Dorobanţu, potrivit romaniatv.net.

Aeroportul a fost închis timp de 9 ani, fiind efectuate lucrări de modernizare a clădirilor şi a echipamentelor aeroportuare

Trei companii sunt pregătite să înceapă cursele de linie şi charter pe  Aeroportul Băneasa, a declarat George Dorobanţu. „Avem deja trei discuţii avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluţii pentru a-şi creşte baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care şi-a anunţat intenţia să opereze şi de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizaţi pentru Otopeni, dar vor opera şi la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanţă. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chişinău”, spune George Dorobanţu, director demisionar al CNAB.

 Dacă la Aeroportul Otopeni pasagerii trebuie să vină cu cel puţin două ore înainte de îmbarcare, la Aeroportul Băneasa timpul este mai mic de o oră.  Compania Aeroporturi Bucureşti va avea o nouă conducere de la 1 august, după ce actualul director şi-a dat demisia. Aeroportul Otopeni din Capitală este foarte aglomerat, multe zboruri fiind întârziate sau anulate,  pasagerii fiind nevoiți să aștepte ore întregi, după ce o companie aeriană din Germania a anunțat că anulează toate zborurile pe aeroporturile din Frankfurt și München, ambele centre de operațiuni ale transportatorului aerian german. În București, sunt două curse operate de Lufthansa care au fost anulate. Una dintre ele trebuia să  plece la 18:45 iar alta la 19:25.

Decizie fără precedent: Zborurile de pe Aeroportul Luton din Londra, oprite temporar din cauza temperaturilor record